Ultima oră

Profesorii implicaţi în examenele naţionale vor fi supravegheaţi video

Ziarul de Vrancea
29 mai 2012 1692 vizualizări
Ministerul Educaţiei nu are încredere în profesori u pentru suravegherea video a acestora se alocă fonduri consistente

Nu doar candidaţii la examenele naţionale vor fi monitorizaţi video, ci şi cadrele didactice implicate în acest proces. Ultima notă ajunsă la IŞJ din partea Ministerului Educaţiei arată că nu doar în sălile de examen trebuie instalate camere de supraveghere, ci şi în sălile de preluare şi multiplicare a subiectelor cât şi în sălile de predare şi depozitare a lucrărilor scrise. Aceasta este utima decizie a noului ministru al educaţiei în ceea ce priveşte supravegherea video, ordinul emis în acest sens ajungând ieri la IŞJ. Asta după ce Ministerul Educaţiei a decis ca anul acesta să fie supravegheate video atât probele orale ale bacalaureatului, evaluarea naţională dar şi examenul de definitivat. Noul ordin dă peste cap calculele Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea care solicitase pentru judeţ repartizarea a 102 camere de luat vederi. “Sunt peste 200 de camere pentru bacalaureat, 199 pentru evaluarea naţională şi am mai solicitat 102 pentru probele orale”, a declarat inspectorul de informatică Marlena Oprea. Acum IŞJ se vede în situaţia de a calcula iarăşi necesarul pentru sălile de de preluare şi multiplicare a subiectelor cât şi pentru sălile de predare şi depozitare a lucrărilor scrise din fiecare centru astfel încât să se facă o nouă solicitare către minister. “Ar fi de preferat ca sala de preluare şi multiplicare a subiectelor să fie aceeaşi cu sala de predare şi depozitare a lucrărilor, astfel încât să fie nevoie numai de o singură cameră în plus la nivelul fiecărui centru”, a precizat inspectorul Eleonora Dărmănescu, secretar al Comisiei Judeţene pentru Evaluarea Naţională. Însă decizia aparţine fiecărui centru de examen în parte.

Vor fi “ochi” peste tot

Vrancea are 93 de centre pentru evaluarea naţională şi 22 pentru bacalaureat, ceea ce înseamnă o nouă solicitare de cel puţin 115 camere de luat vederi. Responsabilii IT din toate unităţile de învăţământ în care se desfăşoară examene de evaluare naţională, bacalaureat şi definitivat au fost instruiţi ieri la IŞJ. Operatorilor IT li s-a prezentat manualul de utilizare a softului de înregistrare, urmând ca softul să ajungă zilele următoare în şcoli. Camerele de luat vederi vor fi montate în fiecare sală cu 72 de ore înainte de prima probă. O nouă instruire a responsabilior IT din centrele de examen pentru evaluarea naţională va avea loc în zilele de 19 şi 20 iunie la Şcoala “Anghel Saligny” din Focşani. (M. VLĂDESCU)
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
profu, acum 4361 zile, 9 ore, 18 minute
Inainte de asta trebuia sa se organizeze sistemul de invatamant,profesorii sa fie mai constiinciosi sa nu mai faca diferente intre copii ,sa lucreze cu toti elevii . Profesorii lucreaza cu elevii citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.