Ultima oră

Turul Vrancei:Alpinistă de ocazie, coborată dintre balcoane de pompieri

Ziarul de Vrancea
22 mai 2012 1085 vizualizări
O tînără din municipiul Focşani a fost coborată seara trecută dintre două balcoane de la un bloc situat pe strada Diviziei.

 Cel mai probabil, femeia a încercat să escaladeze în balconul propriei locuinţe din cel aparţinand unui vecin şi, pentru că s-a blocat, martorii au anunţat incidentul prin 112. La faţa locului s-a deplasat o autospecială de intervenţie dotată cu autoscară dar şi o ambulanţă SMURD. Intervenţia a durat cateva minute iar tanăra a fost coborată în siguranţă.  (G. S.)

Garda de onoare defilează în Focşani de Ziua Eroilor

Militarii vor defila în Focşani de Ziua Eroilor. Militarii din Garnizoană şi autorităţile se vor întalni joi pentru a-i comemora pe ostaşii care şi-au dat viaţa pe campul de luptă. De „Ziua Eroilor şi Martirilor Neamului Romanesc”, care se serbează de Înălţare pentru a simboliza ridicarea eroilor la cer alături de Iisus Hristos, se va organiza la monumentul Eroilor din Cimitirul Nordic o ceremonie militară şi una religioasă. Ceremonia se va desfăşura langă cimitirul eroilor români căzuţi în timpul primului război mondial. Pe crucile din cimitir sunt scrise numele a 315 ostaşi căzuţi la datorie. După defilarea gărzii de onoare şi a muzicii militare, se va proceda la deplasarea celor două structuri, în marş, pe traseul Cimitirul Nordic – B.dul Independenţei – B.dul Unirii – U.M. 01270. (R.M.)

Directorul Şcolii Şerbăneşti, candidat la Primăria Corbiţa

Directorul Şcolii Şerbăneşti, comuna Corbiţa, a renunţat la funcţie întrucât s-a înscris în lupta electorală. Adrian Grosulescu candidează la Primăria Corbiţa din partea Alianţei pentru Vrancea. “Activitatea politică ar putea împiedica îndeplinirea cu maximă eficienţă a atribuţiile ce derivă din funcţia de director”, a motivat proaspătul candidat în cererea de eliberare din funcţie depusă la IŞJ. Locul lui Adrian Grosulescu la Şcoala Şerbăneşti a fost luat de Stela Sânpetru, profesor de fizică al unităţii şcolare. (M. V.)

22 miliarde lei vechi pentru amenajarea prelungirii Cimitirului

Direcţia de Dezvoltare şi Servicii Publice din cadrul Primăriei Focşani susţine că într-un an – doi ar putea fi gata extinderea Cimitirului Sudic, din Valcele. De amenajare se ocupă o firmă din Brăila, care a cîştigat un contract de 22 miliarde lei vechi pentru a face locuri de veci pe aproape 5 ha. “Terenul aparţine Primăriei Focşani şi sperăm ca amenajarea cimitirului să se facă într-un an-doi”, ne-a spus Laurenţiu Mocanu, directorul de la Dezvoltare. Noul ţintirim ar putea purta numele Sfinţilor Împăraţi “Constantin şi Elena”. (I. C.)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.