Ultima oră

Turul Vrancei : Poliţiştii explică oamenilor ce înseamnă mită electorală

Ziarul de Vrancea
21 mai 2012 1069 vizualizări
Activităţile de informare şi conştientizare a cetăţenilor desfăşurate de poliţişti, jandarmi şi reprezentanţii ISU, în cadrul campaniei „Mită şi votul ilegal înseamnă închisoare!” continuă.

La finalul săptămanii trecute, oamenii legii au fost prezenţi în oraşul Mărăşeşti precum şi în  comunele Slobozia Bradului şi Vidra pentru a se asigura că mesajul campaniei este primit de cât mai mulţi cetăţeni. Cu această ocazie apoximativ 500 de persoane au primit pliante cu mesajul campaniei, iar poliţiştii le-au explicat  ce înseamnă mita electorală şi votul ilegal  precum şi cum sunt pedepsite de lege aceste fapte. Astfel de activităţi vor continua şi în perioada următoare – azi la Homocea, 24 mai comuna Câmpuri, 25 mai – comuna Sihlea. (D.C.)

Talvăr salută deschiderea SUA pentru romani

Deputatul social democrat de Vrancea, Angel Talvăr, spune că proiectul legislativ intitulat „Actul de Reformă şi Securitate Sporită a Programului Visa Waiver”, care urmează a fi aprobat de Congresul Statelor Unite, vizează facilitarea includerii României, Poloniei şi Bulgariei într-un program care va oferi cetăţenilor respectivelor state dreptul de a călători în SUA fără viză pentru o perioadă de cel mult 90 de zile. „Consider că este o decizie care demonstrează că parteneriatul cu Statele Unite ale Americii funcţionează foarte bine. Drept urmare se manifestă tendinţe pozitive de scădere a ratei de respingere a solicitărilor de viză pentru intrarea în SUA a cetăţenilor români”, a precizat Talvăr printr-un comunicat de presă. (I. C.)

Primăria încurcă banii de alegeri

Primăria Focşani susţine că alegerile din această vară nu costă 50 miliarde lei vechi, aşa cum au anunţat iniţial. Primarul Decebal Bacinschi spune că funcţionarii săi au greşit calculele şi că de fapt turul de scrutin de pe 10 iunie ar costa bugetul local doar 5 miliarde lei vechi. Se pare că greşeala făcută de funcţionari provine din calculul în lei noi. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.