Ultima oră

Focşaniul după vijelia de ieri: crengi rupte peste tot, dar niciun rănit

Ziarul de Vrancea
13 mai 2012 1423 vizualizări
Din cauza vantului puternic peste tot în Focşani s-au rupt crengi din copaci

Ceea ce au prezis meteorologii s-a întîmplat. Am avut parte de vant foarte puternic, iar rafalele nu par să se calmeze. Dumincă în tot oraşul din loc în loc se vedeau crengi rupte din copaci. În grădina publică, chir în locul de joacă, o creangă a căzut chiar lîngă tobogane. Pe lîngă băncile din parc alte crengi căzute. Sunt suficient de mari ca să rănească pe cineva. Nu şi din punctul de vedere al viceprimarului Bogdan Matişan. "Sunt crengi mici, am intervenit la timp şi am toaletat copacii şi acum nu sunt probleme. Au fost arbori care puneau probleme din cauza vechimii, dar i-am tăiat", ne-a spus viceprimarul municipiului. Şi pompierii au fost solicitaţi să intervină în cazul unor arbori care se puteau prăbuşi. "Am fost solicitaţi în două situaţii din cauza vantului puternic. Doi arbori, unul în zona Grădiniţei nr. 7 şi un altul pe strada Gheorghe Magheru, erau în iminent pericol de a se prăbuşi peste trecători. Pompierii au interventi rapid şi au tăiat crengile care reprezentau un pericol", ne-a spus Florin Olaru, ofiţerul de presă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Cod galben de vreme rece pană în această dimineaţă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sambătă o atenţionare meteorologică de instabilitate atmosferică şi răcire accentuată, valabilă şi pentru judeţul nostru. Atenţionarea va expira astăzi la ora 10.00. “Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vantului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 40 - 50 l/mp. Începand de duminică vremea se va răci apreciabil în toată ţara, devenind chiar rece pentru această dată în vest, nord şi centru. Duminică, vantul se va intensifica şi în regiunile neavertizate cu cod galben, unde vitezele la rafală vor depăşi izolat 60 km/h”, spun meteorologii.

Nu vă încredeţi în vremea din luna mai

Meteorologii spun că vremea capricioasă este specifică lunii mai. Cu toate că în această perioadă mercurul din termometre nu ar fi trebuit să sară de 25-26 de grade, în ultima vreme temperaturile au depăşit 27 de grade. În săptămana ce urmează vremea va fi mai rece decat ne-am aşteptat în acest interval. Luni, în vestul ţării, în special în Dealurile de Vest, temperaturile maxime vor fi de 10-11 grade şi sunt aşteptate ploi, în timp ce în sud-estul ţării maximele se vor menţine în jurul valorii de 23 de grade. Meteorologii spun că de marţi vremea se va ameliora. Temperaturile vor urca, iar ploile se vor consemna doar pe alocuri. De miercuri va ploua în cea mai mare parte a ţării, mai puţin în vest, instabilitatea termică fiind din nou pronunţată. Temperaturile maxime vor fi de 15 grade în zonele cu o nebulozitate mai mare, respectiv în nord-vest şi de 25 de grade în Muntenia. (R. MANOLACHE, A. IVAN)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.