Ultima oră

Afla secretul trucurilor pe care le-a facut Cristian Gog la "Romanii au talent"

Ziarul de Vrancea
13 mai 2012 17072 vizualizări
Ingredientele necesare sunt multa, multa munca si ...pacaleala In spatele spectacolului extraordinar oferit de Cristian Gog, iluzionistul care a castigat finala celui de-al doilea sezon al emisiunii "Romanii au talent", de la PRO TV, sta multa munca si multa... pacaleala. Bine, acesta e un cuvant cam tare, dar, pana la urma, iluzionismul pe asta se bazeaza: pe pacalirea ochiului spectatorului sau, dupa caz, al telespectatorului. Libertatea a stat de vorba cu cativa magicieni din Romania care, sub protectia anonimatului, au acceptat sa ne dezvaluie cum a realizat Gog scamatoriile care i-au adus marele premiu de 120.000 de euro.

 

 

Trucul cu moneda

Ce s-a vazut: Cristian a doborat, cu puterea gandului, o moneda aflata pe un pix si acoperita cu un pahar cu gura  in jos.

Cum a facut: Cristian foloseste doua inele speciale, magnetice, cu care misca "pixul" pe care se afla moneda. Inelele pot fi cumparate cu 119 lei de pe iluzionist-shop.ro.

Si-a oprit inima 

Ce s-a vazut: In prezenta unui medic si a unei asistente, Cristian e conectat la un aparat  EKG, care indica ritmul inimii. Treptat, pulsul scade pana la zero, iar ecranul arata ca inima magicianului nu mai bate. Dupa cateva zeci de secunde, Gog isi revine, iar cordul lui isi reia activitatea normala.

Cum a facut: Magicianul isi lipeste o minge de tenis la subsuoara, iar apoi incepe sa stranga usor bratul pe langa corp. Pulsul din mana scade pana la zero, "pacalind asistenta". Iar ecranul pe care sunt afisate impulsurile electroamagnetice ale inimii este facut sa indice, printr- o simpla apasare a butonului unei telecomenzi, ca inima n-ar mai bate.

Trucurile cu lingura indoita si cu lingura rupta

Ce s-a vazut: Unele dintre cele mai spectaculoase momente ale lui Gog au fost cele cu indoirea si cu ruperea lingurilor cu puterea mintii.

Cum a facut: In ambele cazuri, iluzionistul a folosit niste linguri cu aspect normal, insa realizate din galiu, un metal care are punctul de topire la 29,9 grade Celsius. Astfel, in prima situatie, in care Cristian indoaie lingura, el o pune in palma si o freaca usor cu un deget in zona unde incepe coada, pana aceasta se inmoaie. In al doilea caz, iluzionistul apuca lingura cu doua degete, dupa care incepe sa frece metalul pana cand acesta cedeaza definitiv si lingura se rupe. Un set  de linguri "magice", cu DVD-ul cu instructiuni, poate fi cumparat de pe iluzionist-shop.ro cu 94,5 lei.

 

Trucul cu predictiile

Ce s-a vazut: In semifinale, Cristian Gog a realizat un moment exceptional de mentalism. A ghicit, rand pe rand, numarul "720" spus de un telespectator, numele "Robert" rostit de un altul, dar si cuvantul "continuarea", ales la intamplare dintr-o carte de o a treia persoana din public.

Cum a facut, ne explica site-ul trucurimagice.com: Totul a plecat de la cunoasterea unui cuvant din cele trei pe care urma sa le ghiceasca. Si acela a fost "continuarea", care de fapt nu se gaseste in cartea "Erotica. Clasicii & literatura XXX", la pagina  260. Asadar, cuvantul a ajuns acolo "adus" de Cristian Gog, cu ajutorul agrafei cu care urmarea textul. De agrafa era lipita cu mare grija o hartie care continea cuvantul "continuarea". Plansa pe care scrie Cristian profetiile lui este deja "preparata", avand scris cuvantul "continuarea" in coltul din dreapta sus, dar acesta este acoperit cu o suprafata mobila alba care se poate deplasa stangadreapta, astfel ca toate cele sase patrate ale plansei par goale. In cele trei de sus urmeaza ca ardeleanul sa-si scrie predictiile, iar dedesubt, cuvintele pe care le aleg persoanele din public. Inainte ca primul spectator sa aleaga numarul, mentalistul doar se face ca scrie ceva pe plansa, in coltul din stanga sus, dupa care acopera patratul. Pune prima persoana din public sa zica un numar, iar acesta alege 720. Inainte sa spuna urmatorul spectator un nume , pretinde ca scrie acel nume, insa scrie de fapt cifra rostita de precedentul spectator. La fel, la a treia persoana din public, Cristian scrie ce a spus precedenta - "Robert" -, dupa care impinge cele doua patrate mobile (pe care este scris "720" si "Robert") in stanga, eliberand patratul din dreapta sus, pe care este deja scris "continuarea".

Vezi AICI pas cu pas cum se realizeaza acest truc

Trucul cu ziarul

Ce s-a vazut: In timp ce plimba foarfeca deasupra unei coloane decupate dintr- un ziar, Gog il pune pe Andi Moisescu sa-i spuna cand sa se opreasca. Randul de la care taie se regaseste scris de mana intr-un plic pe care clujeanul il desigileaza in fata tuturor.

Cum a facut: Cristi si-a pregatit dinainte coloana din ziar in felul urmator: de bucata pe care titlul "Editorialul zilei" e vizibil pentru telespectatori si juriu el a lipit o alta bucata de text, tot din ziarul respectiv, dar cu... "fundul in sus". Astfel, randurile sunt rasturnate, iar ultimul de jos e "reusit sa iasa victoriosi in lupta". Bineinteles, acesta e randul pe care Cristi il scrie si il baga in plic inainte de a incepe numarul. Dupa ce Andi ii spune cand sa taie cu foarfeca, Cristi ii intinde partea de jos a coloanei, iar Andi, firesc, o intoarce pentru a putea citi. Astfel, ultimul rand - "reusit sa iasa victoriosi in lupta" - devine primul, indiferent unde ar fi taiat coloana.

Trucul cu indoitul monedei

Ce s-a vazut: In doua emisiuni diferite, clujeanul a indoit monede de 50 de bani, a doua oara una adusa special de Pavel Bartos.

Cum a facut: S-a folosit ori de inelele magnetice de pe degete, ori de un dispozitiv numit Quantum Bender 2.0, care costa in jur de 1.200 de lei si care poate fi comandat de pe iluzionist-shop.ro

Mai multe afla pe Libertatea.ro

 

Articol preluat din Ziarul de Iasi


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.