Ultima oră

Turul Vrancei: Primăria Cîmpineanca nu a putut plăti un împrumut cu banii de la MRU

Ziarul de Vrancea
3 mai 2012 1427 vizualizări
Autorităţile din Cîmpineanca au vrut să cheltuiască suma de 450.000 de lei pentru a plăti o parte din împrumutul de 1 milion de lei contractat pentru confinanţarea lucrărilor la şcoala din localitate.

“Prefectura ne-a dat aviz de nelegalitate întrucît ni s-a spus că trebuie să plătim datoriile pe care le avem efectiv. Urmează să dăm o nouă hotărîre a Consiliului Local, prin care să plătim datoriile pe care le avem, nu împrumutul”, a declarat primarul Ştefan Paraschiv. Acesta a sperat că va micşora ratele pe care le are de plătit primăria la împrumutul contractat pe o perioadă de 10 ani. Creditul a fost necesar, întrucît primăria nu avea suficienţi bani pentru a cofinanţa lucrările la şcoală, realizate din fonduri europene. (M. B.)


Basarabeni trimişi înapoi peste Prut

Doi cetăţeni moldoveni au fost expulzaţi după ce au încălcat zona de „mic trafic” stabilită de comun acord de Romania şi Republica Moldova. Cei doi bărbaţi, cu vîrste de 31 şi 43 de ani, au fost găsiţi în judeţul Vrancea, deşi nu aveau viză valabilă pe paşaport. Conform tratatului încheiat între cele două ţări, cetăţenii pot trece frontiera şi să se deplaseze în zona graniţei pe o rază de 30 de kilometri fără viză. Pentru că au încălcat această dispoziţie şi au ajuns tocmai în Vrancea, celor doi li s-au emis decizii de returnare prin care sînt obligaţi să părăsească ţara în termen de 15 zile. Poliţiştii de la Serviciul de Imigrări Vrancea i-au sancţionat pe cei doi cu o amendă de 1.200 de lei. (D. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
gigi, acum 4385 zile, 30 minute, 13 secunde
De Domnule Primar ai vrut sa pari interesant in comuna dar nu ai reusit ai amanetat comuna fara a cere acordul cetatenilor ,ai luat aceasta hotarare inpreuna cu acesti consilieri locali care astepta citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.