Ultima oră

Licente pentru toată lumea

Condurache Rodica
3 mai 2012 1355 vizualizări
Comisia de licenţiere a cluburilor a acordat licenţa pentru Liga I, în sezonul 2012/2013, tuturor celor 18 grupări care au solicitate acest lucru, a anunţat, ieri, FRF

Forul fotbalistic  precizează că, în cazul cluburilor participante în campionatul Ligii a II-a, care au solicitat licenţa pentru Liga I în sezonul 2012-2013, Comisia de licenţiere a cluburilor va funcţiona în perioada 15 - 25 mai 2012. Deciziile pronunţate de Comisia de fond vor putea fi atacate cu apel la Comisia de Apel, care va analiza eventualele contestaţii în perioada 31 mai - 8 iunie 2012. Deciziile Comisiei de Apel sînt definitive şi executorii pe plan naţional. Deciziile Comisiei de apel pot fi atacate cu recurs la Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne.


“Rechinul” se lasă de box


Fostul campion mondial la categoria semigrea în versiunea WBC, Adrian Diaconu, a declarat într-un interviu acordat site-ului luptătorii.ro, că a decis să se retragă din activitatea competiţională, lăsînd să se înţeleagă că este dezamăgit că nu a fost susţinut mai mult de clubul său, Interbox.  "Cu părerea de rău am luat decizia de a renunţa la cariera de boxer profesionist. Motive? Ar fi destule. Mă rezum doar la a spune că de unul singur este aproape imposibil să ajungi sus", a spus Diaconu pentru sursa citată. În vîrstă de 33 de ani, Diaconu a obţinut o medalie de bronz la Campionatele Mondiale de la Budapesta (1997), una de argint la Houston (1999) şi o medalie de bronz la Campionatele Europene de la Minsk (1998). Diaconu a trecut la profesionişti în 2000, după Jocurile Olimpice de la Sydney. El a înregistrat 27 de victorii (15 prin KO) şi trei înfrîngeri, toate meciurile pierdute avînd loc în întîlniri contînd pentru titlul mondial. în 2008, Diaconu a cîştigat titlul mondial WBC, după o gală disputată la Bucureşti.


Înfrîngeri la dublu


Perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (Romania/Suedia), cap de serie numărul unu, s-a calificat, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de tenis de la Belgrad (Serbia), dotat cu premii în valoare totală de 418.700 de euro. Tecău şi Lindstedt au învins, în runda inaugurală, cu scorul de 6-3, 6-3, după 54 de minute, cuplul Marko Djokovic /Goran Tosic (Serbia/Muntenegru). În sferturile de finală, cuplul romano-suedez va întîlni perechea spaniolă Pablo Andujar/Guillermo Garcia care a trecut, cu scorul de 2-6, 6-2, 15-13, cuplul sîrb Ilija Bozoljac/Nikola Cacic. În semifinalele turneului de dublu feminin de la Budapesta, perechea Irina Begu / Mandy Minella (Romania / Luxemburg), a fost învinsă de cuplul Eva Birnerova/Michaela Krajicek (Cehia/Olanda), scor 0-6, 3-6.


Aceiaşi campioni de şase ani


Echipa CSM Oradea este campioana Romaniei pentru a şasea oară consecutiv, încheind joi fără înfrîngere şi cel de-al doilea turneu al Superligii Naţionale. În turneul de la Bucureşti, CSM a învins cu 9-4 pe Steaua, cu 22-5 pe concitadina Crişul şi cu 15-6 pe Dinamo.  Cu trei victorii din tot atîtea meciuri disputate, orădenii se detaşează şi mai mult în fruntea clasamentului, fiind imposibil de ajuns în actuala stagiune, din care mai este de disputat al treilea turneu şi ultimul, între 15-17 mai, tot la Bucureşti.  După primele două turnee pentru locurile I-IV, clasamentul este următorul: 1. CSM Oradea - 100 puncte; 2. Dinamo Bucureşti – 77 p; 3. Steaua Bucureşti  - 73 p; 4. Crişul Oradea – 31 p.


Luptător britanic dopat


Luptătorul britanic Miroslav Dikun, speranţă la o medalie olimpică la greco-romane, a fost suspendat după ce a fost depistat pozitiv cu amfetamine. Dikun, în vîrstă de 29 de ani, de origine ucraineană, este în aşteptarea contraexpertizei. "Pot confirma că primul control a fost pozitiv cu amfetamine", a declarat directorul executiv al federaţiei, Colin Nicholson. Dikun "este suspendat cu titlu imediat din competiţie şi nu mai primeşte finanţare", a adăugat Nicholson. El va lipsi şi de la JO, dacă eşantionul B îl confirmă pe primul.  Miroslav Dikun a cîştigat medalia de aur la Jocurile Commonwealth din 2010, de la New Delhi, la categoria 66 kg.

Sinucidere ciudată


Fostul star al fotbalului american Junior Seau, în vîrstă de 43 de ani, a fost găsit mort în locuinţa sa din San Diego, iar din primele constatări ar fi vorba de sinucidere, informează AFP, citînd poliţia locală.  Potrivit lui Frank McCoy, căpitan al poliţiei din Oceanside (nord San Diego), vedeta echipei Chargers a fost găsită de "o femeie care susţine că este iubita lui Junior Seau". Aceasta a chemat poliţia şi salvarea. "Acest caz este tratat pentru moment ca o sinucidere, după ce un pistol a fost găsit lîngă trupul neînsufleţit", a adăugat McCoy. Seau, care avea trei copii, a jucat 13 sezoane la echipa San Diego Chargers, alături de care a jucat în finala Superbowl din 1994, pierdută în faţa vecinilor de la San Francisco 49ers. Seau este al optulea membru al echipei Chargers din 1994 care a încetat din viaţă. În octombrie 2010, el a fost arestat pentru violenţă conjugală, însă apoi a fost eliberat. La cîteva ore după eliberarea pe cauţiune, automobilul său 4x4 a căzut în ocean de pe o faleză, dar Seau a reuşit să iasă fără să fi suferit vreo rană.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.