Ultima oră

Turul Vrancei:Doar jumătate din şoferii din Vrancea au rovinietă

Ziarul de Vrancea
3 mai 2012 1315 vizualizări
Mai puţin de jumătate din şoferii din Romania au plătit taxa de drum şi au obţinut rovinieta necesară pentru a circula pe drumurile naţionale şi europene.

Potrivit statisticilor prezentate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, doar 46,7 la sută dintre romanii proprietari de maşini şi-au achitat această obligaţie faţă de stat. Datele sînt însă valabile doar pentru şoferii care au achitat taxa pe un an întreg. Majoritatea şoferilor preferă să achiziţioneze doar rovinietă valabilă pe o săptămînă sau o lună, în momentul în care pleacă din oraşe pe drumurile naţionale. În Vrancea, procentul este mai mic decît la nivel naţional. Doar 45 la sută dintre şoferii vrînceni au taxa achitată. (D. C. )


Cotele de lapte se cer de două ori pe an


Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează producătorii de lapte de vacă că a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul ministrului Agriculturii privind stabilirea condiţiilor de acordare a cotei individuale de lapte din rezerva naţională. Astfel, producătorii vor putea depune cerere de acordare a unei cantităţi de cotă de lapte în intervalele 1 iunie – 31 iulie şi 1 octombrie – 30 noiembrie, dacă îndeplinesc condiţiile cerute de lege. Fermierii îşi pot suplimenta cantitatea dacă şi-au început activitatea în timpul anului de cotă ori dacă şi-au mărit efectivul de vaci. Cantitatea minimă a cotei ce poate fi solicitată este de 1.000 de kg. (S. V.)


Victorie muncită pentru handbalişti: 33-29 cu Dinamo 2 Călăraşi


Echipa de handbal CSM Focşani a obţinut aseară o victorie muncită în partida cu Dinamo 2 Călăraşi. Partida a avut loc în Sala Polivalentă din Focşani, pe o căldură sufocantă, ce a necesitat deschiderea uşilor şi a ferestrelor. Prima repriză i a fost dominată de focşăneni care au intrat la cabine cu un avantaj de trei goluri, 16-13. Actul secund a început cu dominarea dinamoviştilor, care s-au apropiat la un singur gol. În cele din urmă, focşănenii s-au impus cu scorul de 33-29, la patru goluri diferenţă. (D. C.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Mihai, acum 4384 zile, 12 ore, 28 minute, 54 secunde
Multe masini nu mai pleaca din parcare, deoarece pretul este mult prea mare la benzina, si daca nu pleaca d in parcare nu are rost sa dea baniii pe rovinieta
castigreal, acum 4386 zile, 3 ore, 25 minute, 10 secunde
incercati un joc nou unde puteti obtine castiguri reale inscriindu-va gratis aici: http://proeconomica.com/referrer/friscacucapsuni
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.