Ultima oră

Pungaşi recidivişti: Focşăneancă prădată de un cercel şi poşetă

Ziarul de Vrancea
6 apr 2012 1106 vizualizări
Autorii faptei produse în centrul municipiului la miez de noapte sînt doi minori u unul dintre ei este proaspăt liberat după două fapte similare

Doi minori sînt autorii unei tîlhării produsă în plin centrul municipiului, în noaptea de joi spre vineri. Samir Vasile R., 17 ani, şi Cătălin L., ambii din Focşani, se aflau la miezul nopţii în intersecţia B-dul Unirii cu strada Anghel Saligny, cînd au văzut o femeie care mergea spre casă. Conform anchetatorilor, cei doi au urmărit victima pînă la Sala Polivalentă, iar cînd ea a intrat în scară, au sărit asupra ei. Tinerii au atacat-o şi i-au luat poşeta dar şi un cercel, pe care i l-au smuls cu brutalitate din ureche. La orele 0.15, Elena V., 52 ani, a sesizat poliţia că a fost agresată de doi necunoscuţi, care au deposedat-o prin violenţă de poşetă şi de un cercel. Cei doi s-au bucurat pentru puţin timp de bunurile furate, din geantă lipsind 60 lei din cei 240 pe care victima îi avea băgaţi printre mai multe acte. Hoţii au fost identificaţi la scurt timp de o patrulă de jandarmi. De altfel, pungaşii au aruncat geanta într-un canal iar la urmărirea penală nu au recunoscut că ar fi lăsat-o pe femeie şi fără cercel. Cei doi au fost duşi cu propunere de arestare preventivă pentru 19 zile, măsura privării de liberate fiind luată doar faţă de minorul de 17 ani. Celălalt a primit măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru 30 de zile.

Unul dintre tîlhari, abia liberat din închisoare

Doar două săptămîni a rezistat în libertate Samir Vasile R., care fusese condamnat în urmă cu un an la o pedeapsă de un an şi opt luni de închisoare. Tînărul, din Bahne, a fost judecat şi condamnat tot pentru tîlhărie. Prima faptă a fost comisă pe 30 decembrie 2010 în parcul Schuman, în plină zi. Adolescentul a profitat de faptul că în zona centrală a parcului nu era nimeni, a “ochit” o femeie pe care a îmbrîncit-o şi în acelaşi timp a deposedat-o de poşeta pe care o avea asupra ei. Tînărul a scotocit în poşetă, a luat două telefoane mobile şi 200 lei, iar geanta a aruncat-o. Femeia în cauză a avut nevoie de 12-14 zile de îngrijiri medicale. Cîteva zile mai tîrziu, pe 2 ianuarie, individul se afla pe strada Pictor Grigorescu din cartierul Bahne, mergînd dinspre casă, moment în care a văzut o altă femeie intrînd într-o scară de bloc. A profitat că aceasta avea mîinile ocupate şi a încercat să îi smulgă o sacoşă. Chiar dacă victima s-a împotrivit, tînărul a reuşit să-i ia geanta din care a furat alte două telefoane şi 60 lei. Samir şi-a recunoscut integral faptele iar în faţa instanţei a declarat că “îi era foame”. (G. SAVA, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.