Ultima oră

Sîmbăta băuţilor! Chefliii au fost traşi pe dreapta de poliţişti

Ziarul de Vrancea
1 apr 2012 1138 vizualizări
Poliţia a organizat la finalul săptămînii o razie de amploare în Focşani şi în alte localităţi din judeţ u cînd ajung în faţa procurorilor, şoferii prinşi băuţi la volan invocă “urgenţe medicale” pentru inconştienţa lor

Poliţiştii vrînceni au organizat la finalul săptămînii trecute o amplă acţiune pe mai multe linii de activitate. Cele mai multe nereguli au fost găsite de agenţii de la rutier, care au reţinut permise de conducere şi au întocmit dosare penale. La razii au participat 73 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră, ordine publică şi investigare a fraudelor. “Poliţiştii au întreprins măsuri pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă  publică şi pentru prevenirea înregistrării unor accidente de circulaţie pe fondul consumului de alcool. Poliţiştii au constatat 10 infracţiuni şi au aplicat 102 contravenţii în valoare de 27.885 lei. Dintre contravenţiile aplicate, 136 au fost la regimul rutier, alcool-3, viteză-12, 4 contravenţii la legea 12/1990 – comerţ ilicit- şi 22 la legea 61/1991. Cu acestă ocazie au mai fost reţinute 2 permise şi 2 certificate de înmatriculare”, au precizat poliţiştii. Şoferii au fost cei care au avut cel mai mult de suferit în urma acţiunii. Astfel, poliţiştii rutieri l-au identificat în municipiul Focşani pe Anghel B., 58 ani, din localitate, în timp ce conducea avînd o îmbibaţie alcoolică de 1,06mg/l alcool pur în aerul expirat. Tot în Focşani, Marian Răzvan D., 29 ani, circula cu o motocicletă deşi nu avea permis corespunzător. În faţa instanţei de judecată vor ajunge şi Valerică M., 34 ani, din Focşani, care a condus cu o alcoolemie de 0,88 mg/l şi Marian A., 37 ani, din Mărăşeşti. Acesta s-a urcat băut la volan şi a refuzat să se supună probelor biologice. De controlul poliţiei nu a scăpat nici Costică L., 32 ani, din Suraia, care prezenta o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi Mihăiţă C., 21 ani, din Focşani, va fi cercetat după ce s-a urcat la volan deşi avea permisul suspendat. (Dan CHIRIAC)

“Urgenţele medicale” i-au făcut să urce beţi la volan

Doi şoferi au fost trimişi în judecată zilele trecute după ce au şofat băuţi. Unul dintre ei, de 25 de ani din Focşani, a fost oprit pe 2 noiembrie 2011 la un control de rutină. Florin Neculai conducea cu o alcoolemie de 1,5 grame la mie şi le-a spus poliţiştilor că era acasă, a băut trei beri după care a fost nevoit să plece pentru a cumpăra de la farmacie nişte medicamente pentru o rudă. Şi Mitică Rădulescu le-a spus poliţiştilor că a plecat de acasă băut, tot pentru o “urgenţă medicală”. Bărbatul, de 65 de ani din Focşani, a fost identificat după ce a tamponat uşor un autoturism, pe strada Cuza Vodă. Evenimentul a avut loc pe 14 octombrie în faţa procurorilor, şoferul a susţinut că a mers să cumpere medicamente pentru socrul său care era bolnav, după care s-a dus şi i le-a trimis prin microbuz. Între timp, fusese în piaţă unde s-a întîlnit cu un prieten şi a băut un coniac şi o bere. La testare a reieşit o alcoolemie de 1,26 grame la mie. Ambii şoferi au rămas fără permis dar s-au ales şi cu dosar penal pentru conducere cu alcoolemie peste limita legală. (G. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.