Ultima oră

Mini-Ştiri:Hoţi de lemne în pădurea “Urseşti”

Ziarul de Vrancea
30 mar 2012 1902 vizualizări
Lucrătorii din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Focşani care se aflau pe raza localităţii Coteşti s-au sesizat din oficiu că doi bărbaţi sustrag arbori nemarcaţi, din pădurea statului, în punctul “Urseşti”.

În urma verificărilor s-a constatat că Costel A., 58 ani, şi Nicuşor Ş., 21 ani, au tăiat şi sustras doi arbori specia carpen din proprietatea Ocolului Silvic Dumitreşti, prejudiciul fiind de 464 lei. Arborii au fost predaţi la cantonul silvic, iar celor în cauză le-au fost întocmite dosare penale. Jandarmii au mai prins un tînăr care a furat dintr-o maşină situată pe o stradă din Odobeşti un radiocasetofon cu CD, o borsetă cu CD – uri şi o şurubelniţă. Patrula de jandarmi a constatat că tînărul se face vinovat de săvîrşirea infracţiunii de furt calificat. (R. M.)

Răstoaca: Tînăr ajuns în arest

Un tînăr din comuna Răstoaca a ajuns după gratii după ce a spart mai multe locuinţe. Poliţiştii de la Secţia Rurală Măicăneşti l-au reţinut pentru 24 ore pe Ionică Remus C., 20 ani, pentru furt calificat, violare de domiciliu şi distrugere. El este acuzat că în perioada 16 decembrie 2011-27 februarie 2012 a pătruns prin efecţie în locuinţele mai multor persoane din Răstoaca, de unde a furat bunuri de 6.500 lei. Tînărul va fi prezentat Judecătoriei Focşani cu propunere de arestare preventivă. (D. C.)

Odobeşti: Scandalagiu după gratii

Poliţiştii de la Secţia Rurală Odobeşti l-au  identificat în comuna Andreiaşu pe Silviu C., din localitate, pe numele căruia a fost emis de Judecătoria Focşani un mandatde executare a pedepsei. Băbatul a fost reţinut şi a fost încarcerarat în Penitenciarul Focşani, unde va executa trei ani de închisoare pentru infracţiunea de lovire. El a fost implicat în 2010 într-un scandal, în comuna Andreiaşu. (D. C.)


Iuga a cerut achitarea în procesul cu familia fostei sale prietene


Vineri a avut loc ultima înfăţişare în procesul în care Marian şi Georgian Iuga, din Focşani, au fost trimişi în judecată pentru comiterea infracţiunii de viol de domiciliu. În plus, în sarcina lui Marian Iuga, care se află în arest, procurorii au reţinut şi infracţiunile de lovire şi distrugere. Faptele au avut loc, la Odobeşti, la sfîrşitul lunii decembrie 2011, cînd cei doi au intrat cu forţa în locuinţa fostei prietene a lui Marian Iuga, chiar de ziua acesteia, fostul iubit al fetei lovindu-l pe Marian Lungu, tatăl tinerei. În timpul scandalului, procurorii au reţinut şi că Marian Iuga ar fi distrus bunuri din casă. De altfel, la scurt timp, acesta a fost arestat preventiv. Chiar dacă a promis că nu va mai avea nici o legătură cu părţile vătămate, magistraţii au respins cererile de liberare condiţionată sub control judiciar formulate de Marian Iuga. Ieri, acesta a susţinut în faţa instanţei ceea ce a declarat şi la urmărirea penală, respectiv că nu a intrat în casă prin forţarea uşii şi că nu a vrut decît să discute cu tînăra, moment în care tatăl acesteia a sărit la bătaie. Apărătorul celor doi fraţi, fostul decan al Baroului Vrancea, avocatul Ticu Burcă, a solicitat achitarea ambilor inculpaţi. Instanţa a decis amînarea pronunţării cu o săptămînă, pentru a studia concluziile apărătorului. (G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.