Ultima oră

Iarna nu se lasă dusă,revin ninsorile

Ziarul de Vrancea
11 mar 2012 1100 vizualizări
Prefectul spune că le-a atras atenţia administratorilor de drumuri să intervină cu material antiderapant în cazul în care apare poleiul pe şosele

Chiar dacă afară miroase a primăvară, meteorologii spun că revin ninsorile. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis sîmbătă o avertizare ce vizează intensificări ale vîntului şi ninsori, valabilă începînd de duminică la amiază şi pînă luni seara. Este vorba despre intervalul 11 martie ora 14 - 12 martie ora 20.00, cînd temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare la început în nordul ţării, apoi în centru şi în est “unde şi vîntul se va intensifica treptat, cu viteze la rafală de pînă la 50...60 km/h. La munte va ninge, iar vîntul va atinge la rafală şi viteze de 70...80 km/h, viscolind zăpada”, se arată în avertizare. Meteorologii mai atrag atenţia că unele intensificări ale vîntului se vor semnala şi în celelalte regiuni, unde precipitaţiile vor fi mixte, favorizînd trecător producerea de polei. Contactat de reporteri, prefectul Sorin Hornea ne-a declarat că au fost avertizaţi cei responsabili, chiar dacă în zona Vrancea nu s-ar anunţa situaţii deosebite generate de vremea rea. “Nu se impune premaneţa, pentru că nu sîntem sub incidentţa niciunui cod, însă este posibil să apară probleme în zona de munte. De asemenea, există riscul să se formeze polei, aşa că administratorii drumurilor au fost avertizaţi să verificie drumurule şi să dea cu material antiderpant”, ne-a declarat telefonic prefectul Hornea. De asemenea, unele trenuri ar putea ajunge la destinaţii cu întîrzieri sau ar putea fi anulate din cauza ninsorii şi a vîntului puternic care se vor produce în majoritatea regiunilor ţării, pînă luni seara, a informat duminică CFR Călători. Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA a precizat că, în urma avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, au fost activate comandamentele regionale de iarnă, care vor funcţiona în perioada în care sînt anunţate fenomene meteo nefavorabile. Deocamdată la nivelul judeţului nu s-a reunit Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, mai ales că aseară încă nu ningea. (C. MARIN, R. MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.