Ultima oră

Garda Financiară verifică banii daţi de CAS pentru medicamente

Ziarul de Vrancea
9 mar 2012 1445 vizualizări
Comisarii vor să vadă lista cu farmaciile care au primit cei mai mulţi bani de la “banca sanitară”

Garda Financiară - Secţia Vrancea vrea să vadă cum s-au cheltuit în ultimii ani banii din sistemul sanitar. Comisarii au cerut în acest sens mai multe situaţii de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea, instituţie care gestionează fondurile acestui sistem, cu privire la modul de alocare a fondurilor pentru onorarea reţetelor de medicamente gratuite şi compensate. “La această dată se cer informaţii de la CAS şi în cel mult o săptămînă vom începe un control în tot judeţul”, a menţionat comisarul şef Adrian Buzdrug, şeful Gărzii Financiare Vrancea. Comisarii vor să vadă lista cu farmaciile care au primit cei mai mulţi bani de la “banca sanitară” pentru reţetele de medicamente onorate în perioada 2009 – 2011, lista cu bolnavii care figurează cu multiple reţete emise pe numele acestora, dar şi situaţia cu medicii de familie care au prescris cele mai multe reţete. “Probabil că se intenţionează verificarea furnizorilor de medicamente din punct de vedere financiar. Se verifică dacă faţă de sistemul de decontare al CAS au existat modificări ale preţurilor la medicamente”, a precizat Mihai Copaci, preşedintele director general al CAS.  Oficialii instituţiei din sănătate trebuie să transmită aceste informaţii pînă săptămîna viitoare. În ultimii ani, la nivelul judeţului a crescut consumul de medicamente semnificativ. Numai în 2011, medicii care se află în contract cu CAS au prescris 522.897 de reţete subvenţionate. Valoarea tuturor reţetelor cu şi fără contribuţie personală a fost de 72.268.137 lei, adică aproape 16,8 milioane de euro. Cei mai mulţi bolnavi s-au adresat lanţurilor de farmacii pentru a-şi ridica medicamentele. (Raluca MANOLACHE, Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Gicacontra, acum 4433 zile, 11 ore, 31 minute, 14 secunde
Ce daca toate controalele se anunta din timp si in media, rezultate le stim de pe acum, totul e....OK !?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.