Ultima oră

Video!!!Lucica Chiper despre deszăpezire:"Dacă îmi cerea demisia ministrul Transporturilor… era de analizat!"

Aurelian Ivan
1 mar 2012 2695 vizualizări
Intr-un interviu acordat Ziarului de Vrancea, Lucica Chiper a vorbit despre cum s-a făcut deszăpezirea în Vrancea şi dacă îşi dă demisia din această funcţie u după deszăpezire au apărut gropile în carosabil, dar nu sînt bani pentru astuparea lor, spune şefa de la Drumuri Judeţene u avem un ministru la Transporturi, oare nu poate face nimic pentru oamenii care circulă pe drumurile naţionale din Vrancea?

"Se putea face mai mult", aceasta este concluzia la care a ajuns şefa Secţiei de Drumuri Naţionale Vrancea, Lucica Chiper, despre deszăpezirea din această iarnă. Problema, spune ea, au fost contractele încheiate în 2008 cu firma controversatului „rege al asfaltului”, Dorinel Umbrărescu. "Trebuie să gîndim acum pentru contractele viitoare. Nu mai aveam ce face, cînd am venit eu contractul era deja semnat pe patru ani (n.r contractul cu firma lui Dorinel Umbrărescu expiră în luna martie). În vară vom organiza o altă licitaţie", ne-a spus şefa Secţiei de Drumuri Naţionale, Lucica Chiper. Acesta a mai spus că nu s-a înţeles de fapt rolul instituţiei pe care o reprezintă, fiind acuzată pe nedrept. "Nu s-a înţeles că administratorul drumului are un prestator de servicii care face deszăpezirea, iar Secţia de Drumuri Naţionale nu face decît monitorizarea activităţii de deszăpezire", a spus în apărarea ei Chiper. Adică, cei de la drumuri naţionale nu îl puteau forţa pe Umbrărescu să iasă la deszăpezit, dar vor putea să îi dea puncte de penalizare pentru următoarele licitaţii publice. Şefa de la Drumuri Naţionale nu a spus nimic despre o eventuală depunctare a prestatorului de servicii de deszăpezire.

"Dacă îmi cerea demisia ministrul Transporturilor… era de analizat"

Lucica Chiper nu se consideră vinovată pentru modul în care s-a făcut deszăpezirea în Vrancea, incompetenţa autorităţilor fiind clară în timpul urgiei albe. Deşi i s-a cerut demisia de multe ori, din cauza modului defectos şi greoi în care s-au scos din nămeţi, maşini, drumuri şi comune, Lucica Chiper consideră acuzele nejustificate. "Nu am să-mi reproşez nimic. Poate nu am putut să estimez cantitatea de zăpadă care va cădea în această iarnă ca să fac din timp solicitarea de utilaje, ca să deplasez utilaje din ţară către Secţia Drumuri Naţionale Focşani. Nu se poate face într-un ceas două. Am citit în presă că mi s-a cerut demisia. Dacă îmi cerea demisia Ministerul Transporturilor, respectiv CNADR, era de discutat, era de analizat. Dar în faţa altei persoane să vin cu demisia, nu", a fost categorică Chiper.

Pentru gropile de după zăpadă nu sînt bani

După ninsoare a început "inventarul" gropilor. Multe din drumurile naţionale din judeţ sînt pline de gropi. Campania de revizie a început din 22 februarie şi se va finaliza săptămîna viitoare. În această acţiune sînt angrenaţi, pe lîngă cei de la Secţia de Drumuri Naţionale şi poliţiştii rutieri. Cele mai multe probleme sînt pe drumurile care au fost preluate de la Consiliul Judeţean, acum cîţiva ani, şi au fost transformate în drumuri naţionale. "Am purtat discuţii pînă la nivel de minister, ni s-a spus că acele drumuri se pot reface prin atragerea de fonduri europene, dar cum acestea nu întrunesc criteriile, nu se poate. Singura modalitatea de a le aduce la o situaţie mai bună, să se circule în condiţii de minimă siguranţă, ar fi prin economii la deszăpezire", ne-a spus şefa Secţiei de Drumuri Naţionale Vrancea. Şi cum s-au cheltuit mai toţi banii cu deszăpezirea, gropile din carosabil ar putea face şi victime în accidente, pînă se vor găsi fonduri pentru a le plomba. Sau pînă se vor trezi Drumurile Naţionale, CJ-ul şi ministrul vrîncean de la Transporturi, Alexandru Nazare, că şi pe aceste drumuri circulă tot oameni. (Aurelian IVAN)

Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea un interviu cu şefa Secţiei de Drumuri Naţionale Lucica Chiper.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
cristina, acum 4459 zile, 16 ore, 48 minute, 3 secunde
sa nu cedati doamna chiper!
gig, acum 4459 zile, 17 ore, 43 minute, 38 secunde
nenorocito din cauza ta ne rupem masinie prin gropi.javra ordinara!
horia, acum 4459 zile, 17 ore, 43 minute, 55 secunde
nu e vinovata madam chiper, vinovati sunt cei care au asezat-o in aceasta pozitie.
Inzapezitu, acum 4459 zile, 18 ore, 50 minute, 3 secunde
Sunteti niste servitori ai "partidului stat". Se pare ca circulati cu elicopterul nu cu masina daca nu vedeti dezastrul de pe soselele Vrancei. Madam Chiper spune ca DN2N nu trebuia sa fie citeste integral
suporter, acum 4459 zile, 21 ore, 2 minute, 24 secunde
La felul cum arata doamna Chiper nu trebuie sa cedeze ! Situatia drumurilor a fost la fel in toata tara,asa ca nu vad unde a gresit doamna ,,, ca nu a putut sa opreasca dezlantuirea naturii ? Ma bucur citeste integral
Hai PDL, acum 4460 zile, 1 ora, 50 minute, 38 secunde
Doamna Chiper nu e vinovata, PSD-ul si Oprisan sunt vinovati. PDL-ul are numai oamnei competenti nu niste panarame ca cei de la PSD. Smart and Right ! Destept si Drept !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.