Ultima oră

Mercedesuri închiriate, vîndute pe bani buni în ţară:Percheziţie în Focşani privind traficul cu maşini de lux

Ziarul de Vrancea
29 feb 2012 2059 vizualizări
oliţiştii au descins ieri în două locaţii din Focşani în cadrul unei anchete ce viează destructurarea unei reţele internaţionale de hoţi de maşini de lux u unul dintre „posesorii” de Mercedes locuia într-o colibă din Galaţi u deocamdată nu se ştiu conexiunile afacerilor din Focşani

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Furturi Auto şi procurori de la Parchetul de pe lîngă Tribunalul Bucureşti au efectuat ieri  dimineaţă percheziţii în judeţele Mehedinţi, Vrancea, Galaţi şi Ilfov ce au vizat trei persoane care ar fi luat în leasing, printr-o firmă din Strehaia, trei autoturisme Mercedes în valoare de 200.000 de euro. Percheziţiile au fost făcute la şapte imobile din cele patru judeţe. „În Vrancea au avut loc două percheziţii într-un dosar privind înşelăciunea cu autoturisme. Acestea erau închiriate, aduse în ţară şi vîndute. Cercetarea penală este în curs de derulare. Pot spune că este vorba de trei autoturisme de provenienţă din Germania care au fost vîndute în Romania”, ne-a spus Cristina Radu, procuror în cadrul Parchetului de pe lîngă Tribunalul Bucureşti. Procurorii nu au dorit să furnizeze identitatea autorilor. IPJ Vrancea a confirmat acţiunea, dar nu a putut oferi date suplimentare în condiţiile în care ancheta este coordonată de la Bucureşti. Trei persoane au fost ridicate din toate cele patru judeţe şi duse la Bucureşti pentru a fi audiate într-un dosar în care se fac cercetări pentru trafic internaţional cu autoturisme de lux. „Miercuri dimineaţă, Poliţia Capitalei - Serviciul Furturi de Autovehicule, sub coordonarea Parchetului de pe lîngă Tribunalul Bucureşti a acţionat în vederea destructurării unei grupări infracţionale specializată în traficul internaţional cu autoturisme de lux, autoturisme achiziţionate în leasing. Din datele existente pînă în prezent a rezultat faptul că o societate comercială, cu sediul în oraşul Strehaia, a achiziţionat mai multe autoturisme marca Mercedes, pe care, ulterior, prin intermediul unor interpuşi le-au vîndut. Ulterior acestor acte de vînzare, societatea comercială în cauză a fost cesionată cu întreg activul şi pasivul său unei persoane fizice cu domiciliul în Galaţi. Prejudiciul înregistrat pînă în prezent de firma de leasing este de peste 200.000 de euro. Au fost, de asemenea, emise trei mandate de aducere, persoanele fiind audiate la sediul Serviciului Furturi de Autovehicule”, ne-a informat Poliţia capitalei. Culmea este că cel care a preluat societatea din Strehaia locuia într-o colibă din Galaţi. Anul trecut, un caz similar a fost în atenţia autorităilor din Focşani. Privitor la acel caz, omul de afaceri Dan Dimitriu a fost reţinut pentru trafic cu maşini furate. (D. CHIRIAC, G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.