Ultima oră

Turul Vrancei:Vrîncenii pleacă în concediu cu cardul de sănătate în buzunar

Ziarul de Vrancea
24 feb 2012 1883 vizualizări
Tot mai mulţi asiguraţi la sănătate vor să intre în posesia cardului naţional de sănătate. Numai în luna ianuarie, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea a eliberat 57 de astfel de carduri

De altfel, anul trecut 1.096 de persoane s-au adresat instituţiei din sănătate pentru a solicita acest document pentru că urmau să plece în concediu în afara ţării. Cardul se eliberează gratuit şi poate fi utilizat de către asiguraţi numai pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene. Acest document poate fi folosit doar în cazul unei urgenţe medicale şi nu acoperă situaţia în care asiguratul se deplasează într-un stat membru al UE în vederea beneficierii de tratament medical. Valabilitatea cardului este de 6 luni de la data emiterii. (R. M.)

Pînă cînd se declară impozitul pe profit

Formularul 101 „Declaraţia privind impozitul pe profit” se depune anual de către contribuabili pînă pe data de 25 martie. Excepţie de la această regulă fac organizaţiile nonprofit şi contribuabilii care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor şi a plantelor tehnice, pomicultură şi viticultură, care depun declaraţia anuală de impozit pe profit pînă la 25 februarie inclusiv a anului următor. „Persoanele juridice care în cursul anului fiscal se dizolvă cu lichidare, potrivit legii au obligaţia să depună declaraţia anuală de impozit pe profit şi să plătească impozitul pînă la data depunerii situaţiilor financiare la organul fiscal competent. Persoanele juridice care, în cursul anului fiscal, se dizolvă fără lichidare au obligaţia să depună declaraţia anuală de impozit pe profit şi să plătească impozitul pînă la închiderea perioadei impozabile”, precizează Direcţia de Finanţe într-un comunicat de presă. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.