Ultima oră

VIDEO!!!! Nesimţire! Zăpadă cît China în instituţiile de stat … degeaba

Ziarul de Vrancea
23 feb 2012 11108 vizualizări
Alo, domnilor directori, cine vreţi să vă deszăpezească, deţinuţii? u intrările în principalele instituţii ale statului din Vrancea, şi în special în cele care au zi de zi program cu publicul, sînt adevărate zone de risc pentru vrînceni u în faţa palatului administrativ dar şi în ograda Poliţiei Judeţene zăpada şi gheaţa au intrat prin efracţie şi aşteaptă să evadeze prin … teleportare u la Registrul Auto accesul se face prin „tunel” u o avalanşă de zăpadă a fost la un pas să omoare beneficiarii Casei Judeţene de Pensii

 Că autorităţile noastre au fost prinse în “pantaloni scurţi” de valul de zăpadă nu este un secret, însă şi la o săptămînă după oprirea ninsorilor şefii aşteaptă probabil ca zăpada să fie exportată pe la Ecuator. În timp ce vorbesc pe la televizor despre cît de grea este iarna, ameninţă că dacă nu este dată gheaţa din faţa blocului sau de pe acoperiş se dau amenzi, şefii din administraţie sau din deconcentrate par personaje din povestea cu drobul de sare. Numai că au uitat de trotuarele instituţiilor, de intrări, de scări sau chiar de acoperişuri de unde avalanşele stau să cadă în capul contribuabililor. Un mic periplu prin oraş făcut ieri de reporterii noştri a scos la iveală nămeţii de sub ”nasul” autorităţilor, dar şi multă indiferenţă administrativă, ca să nu zicem nesimţire. Aşa se face că vrîncenii nevoiţi să treacă prin faţa Consiliului Judeţean condus de Marian Oprişan, Prefecturii condusă de Sorin Hornea ori a Inspectoratului Teritorial de Muncă, unde şefă este Eliza Botezatu, trebuie să circule cu atenţie pentru a nu-şi frînge gîtul. Zăpada s-a lipit ca rîia şi de ograda Poliţiei Judeţene condusă de Ionel Popescu. Ieri, în timpul programului cu publicul, de pe acoperişul Casei de Pensii s-a desprins o cantitate mare de zăpadă. Din fericire nimeni nu a fost rănit, însă doar pentru că trecătorii au fost iuţi de picior. Prin nepăsarea de care dă dovadă bănuim că directorul Adrian Juravle vrea să reducă presiunea asupra bugetului de pensii, ţinînd cont că zeci de bătrîni intră zilnic în instituţia care dă inclusiv ajutoare de deces. Juravle spune că s-ar fi făcut o sesizare la ISU pentru o deszăpezire a acoperişului instituţiei.


Bacinschi, te uiţi în Piaţa Unirii?


La Primăria Focşani, de exemplu, prin spate circulai bine ieri, dar prin faţă ba. Mult s-au mai minunat trecătorii de zăpada multă, multă şi au tot căzut pe gheaţa din faţa palatului administrativ, dar mai ales pe marmura unde sînt scrise versurile din Hora Unirii. “Era normal să se facă o cale de acces aici, în faţa Primăriei, dar nu a avut cine. Lipseşte bunăvoinţa”, ne spune un interlocutor aflat în Piaţa Unirii, care privea spre biroul primarului de la primul etaj. “Aleşii ar trebui să se gîndească mai mult la noi. Era normal să facă o cărare. Ar trebui mai multă implicare”, a completat un vrîncean care venise cu treburi la Primărie. „Mergeţi la Garda de Mediu de pe strada Comisia Centrală (comisar şef Aurel Cristian – n.r.) să vedeţi cum stau cu trotuarul din faţa instituţiei blocat de zăpada care se ridică cît ţine gardul. Instituţie care dă amenzi şi care ar trebui în mod normal să dea exemplu cetăţeanului care este nevoit să meargă prin mijlocul străzii din cauza nesimţirii lor”, se arată indignată o cititoare a cotidianului nostru. Şi în curtea Poliţiei omătul a intrat prin “efracţie” şi nu a păţit nimic. Cu alte cuvinte, cînd vine vorba de respectarea legii, poliţiştii aplică amenzi usturătoare altora, însă cînd vine vorba de ograda proprie legea nu mai e valabilă. “Pînă în acest moment s-a acţionat cu forţe proprii. Nu au fost înregistrate victime ca urmare a condiţiilor meteo şi nici autoturisme care să fie înzăpezite în curtea sau în afara instituţiei”, a precizat Bogdan Toader, purtător de cuvînt al IPJ Vrancea. Ar fi fost culmea să avem tamponări chiar şi în curtea poliţiei, acolo unde încă mai sînt maşini sigilate de zăpadă.


La Registrul Auto Roman, munţii de zăpadă rămîn nemişcaţi


Nici la Registrul Auto Roman, filiala Vrancea, nimeni nu mişcă o lopată. Accesul în instituţie se face prin „tunel”. Hala unde se face inspecţia tehnică are deasupra o căciulă groasă de zăpadă. Oricînd, bucăţi din acestea pot cădea. „Trebuie să faceţi precizarea că etajul clădirii nu ne aparţine. Noi stăm cu chirie şi nu putem face foarte multe”, s-a apărat directorul Ginel Stoica. La Serviciul Rutier Vrancea, după mai multe zile, Primăria a reuşit în sfîrşit să-i deszăpezească pe rutierişti. Sursele noastre spun că deszăpezirea s-a făcut „pe pile”. Zăpada a fost dată jos de pe acoperiş, însă a fost lăsat un strat care să amintească că a fost şi iarnă grea! Sperăm să nu cadă în capul vreunui infractor. Dacă şefii de instituţii nu şi-au scos nasurile la zăpadă, nici partidele nu au arătat prea multă implicare. Totuşi, reporterii noştri au remarcat ceva ieri, şi anume o „cărare a prieteniei” făcută între sediile PNL şi PDL de pe bulevardul Independenţei. Să nu credeţi că a ieşit vreun şef la deszăpezire! Cărăruia printre troiene a fost făcută de copii care s-au întrecut în concursul oamenilor de zăpadă … liberali.


Ce se întîmplă cînd prefectul cere?


Instituţia Prefectului a trimis pe 15 februarie la instituţii o adresă primită de la Compartimentul de Control şi Inspecţie pentru Calitatea Lucrărilor în Construcţii Vrancea, cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru minimizarea consecinţelor acumulării masive de zăpadă, din perioada 25 ianuarie – 14 februarie. “Reiterăm obligaţia proprietarilor sau administratorilor construcţiilor de a îndepărta de îndată cantităţile mari de zăpadă şi ţurţuri acumulate pe terasele şi acoperişurile clădirilor, de a întreţine şi curăţa căile de comunicaţii terestre în aşa fel încît viaţa oamenilor precum şi siguranţa în exploatare a construcţiilor să fie asigurate pe deplin”, se arată în adresa semnată de inspectorul coordonator Dragoş Micu. Solicitarea a fost una formală, întrucît puţini s-au conformat ieri, cînd în tot oraşul s-au pus afişe cu “Atenţie, cad ţurţuri!”, sau “Atenţie, avalanşe!”. Îşi mai aminteşte cineva de inspecţiile făcute de prefectul Hornea pe la deconcentrate, cu presa după el, la cîteva zile de numirea în funcţie? Ei bine, astfel de inspecţii ar fi fost mai nimerite zilele acestea, şi nu doar pentru imagine, ci în interesul oamenilor. Poate ar fi salvat de la moarte vreun nefericit care se trezeşte cu vreo pală de zăpadă în cap în instituţiile unde omul vine să lupte cu birocraţia nu şi cu omătul.
Grupaj realizat de L. MECA, M. BEŞLEAGĂ, A. IVAN. A contribuit Silvia VRÎNCEANU

Imagini din faţa Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă. Au nevoie de braţe de muncă?

Imagini din faţa Registrului Auto Roman

Banchiză albă la Casa de Cultură

Serviciul Poliţiei Rutiere. Cine să-i amendeze?

Imagini din faţa Gărzii de Mediu. Nici aici nu deranjează nimeni munţii de zăpadă.

Iată drumul către Direcţia de Statistică Vrancea. Oare se face şi statistica zăpezilor?

Drumul din faţa Autorităţii Rutiere Romane este dotat cu tunel

Arată a Poliţie? Pe vremea Miliţiei se deszăpezea mai bine!

Poteca aceasta nemuncită duce către Inspectoratului Teritorial de Muncă

Intrarea oficială în Primăria Focşani, invadată de zăpadă



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
ionel, acum 4452 zile, 11 ore, 52 minute, 54 secunde
cine e de vina pentru muntii de zapada din oras? de ce nu isi face domnul primar bacinschi treaba? asteapta cumva sa vina vara?
jan, acum 4452 zile, 17 ore, 38 minute, 34 secunde
Dl Cristian ar trebui sa-i puna la dezepezit pe putursii aceea care ii are in subordine ca la dat indicatii aberante si as da aere de atotcunoscatori nu ii intrece nimeni. Sau poate asteapta citeste integral
luciana, acum 4452 zile, 18 ore, 21 minute, 20 secunde
Aveti perfecta dreptate.Orasul e supraincarcat de zapada,iar autoritatile,institutiile,agentii economici dau proba indolentei fata de cetateni.Este o aventura sa circuli pe trotuare.Pe lista celor citeste integral
iubitorii iernii si a zapezii, acum 4452 zile, 18 ore, 39 minute, 30 secunde
lasati zapada unde e ste nesimtiti antiiarna
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.