Ultima oră

Salvaţi dintre nămeţi cu elicopterele

Aurelian Ivan
14 feb 2012 1334 vizualizări
De la Sihlea au fost luaţi doi bărbaţi cu hipotermie şi degerături, iar de la Vînători o gravidă cu hemoragie

În multe comune doar pe calea aerului se mai poate ajunge la oamenii izolaţi de zăpadă. Prima misiune de ieri a elicopterului Inspectoratului General de Aviaţie din Bucureşti în Vrancea a avut ca loc în localitatea Ciorăşti. De aici au fost preluate patru persoane, un bărbat, în vîrstă de 31 ani, cu suspiciune de apendicită, o femeie de 76 ani, cu probleme cardiace, un alt bărbat, în vîrstă de 46 ani, ce acuza dureri toracice, dar şi un copil de 11 ani cu fractură la picior. Deoarece nu s-a putut ajunge pe căile rutiere la domiciliile persoanelor care necesitau asistenţă medicală, drumurile de acces către locuinţele acestora fiind blocate de stratul gros de zăpadă, s-a intervenit pe cale aeriană. A doua misiune a elicopterului MAI în Vrancea a vizat ajungerea la trei persoane. Astfel, a fost salvată o gravidă cu hemoragie din satul Răduleşti, comuna Vînători, un bătrîn de 79 ani, cu hipotermie din satul Voetin, comuna Sihlea şi un bărbat de 41 ani, cu degerături la mîini, din satul Bogza, comuna Sihlea. O altă pacientă, gravidă, mamă a cinci copii, a născut cu ajutorul a două moaşe în comuna Vintileasca. A adus pe lume ieri dimineaţă o fetiţă. Atît mama, cît şi copilul se simt bine. Ei au fost puşi pe listă pentru a fi transportaţi cu elicopterul MAI astăzi. Alte intervenţii au putut fi făcute cu autospecialele SMURD. De la Dumitreşti, a fost preluat un bărbat de 64 ani, care suferise un accident vascular cerebral. Pe traseul de întoarcere paramedicii au preluat din Bordeşti o octogenară cu stare febrilă. Toţi pacienţii au ajuns la Spitalul Judeţean Focşani. (Aurelian IVAN)








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.