Ultima oră

VIDEO!!!Case acoperite de zăpadă în satul Lămoteşti, comuna Milcovul

Aurelian Ivan
10 feb 2012 10205 vizualizări
VIDEO!!! în satul Lămoteşti din Milcovul zăpada de pe case s-a unit cu cea de pe sol

 Reporterii Ziarului de Vrancea au reuşit ieri să ajungă în satul Lămoteşti, comuna Milcovul, la 6 km de Focşani. La intrare am găsit un munte de zăpadă de patru metri înălţime. Oamenii sînt "rupţi" în două de acest zid alb. "La ceilalţi cetăţeni trebuie să mergem cu paraşuta", ne-a spus Nicolae Duca, unul dintre "izolaţi". Localnicii se chinuiau să îşi dezgroape gospodăriile. "Ajungem la animale cu greu, pe sus. Coborim fînul cu frînghia", ne-a spus o bătrînă. Mergînd prin sat dăm peste Dumitru Drăgoi, un bărbat între două vîrste. Se chinuie de două zile să îşi scoată casa de sub zăpadă. “Totul s-a întîmplat dintr-o dată. Am ieşit pe burtă din casă. Zăpada e de 5 metri", ne-a spus Dumitru. Cetăţeanul a reuşit să îşi hrănească găinile făcînd o groapă în zăpadă ca să ajungă la coteţ. În nouă comune din judeţ zăpada este de peste 2 metri în înăţime, iar utilajele nu au reuşit să facă drum pînă la sinistraţi. Supravieţuiesc cu resursele pe care le au în cămări. Din păcate hrana e pe terminate. Mulţi dintre aceşti "izolaţi" ai zăpezilor sînt bătrîni şi bolnavi. Singurul mod prin care pot fi ajutaţi este cu ajutorul elicopterelor. Comunele Gura Caliţei, Năneşti, Jitia, Vintileasca, Ciorăşti, Băleşti, Tătăranu, Măicăneşti sînt izolate din cauza zăpezii, după cum a anunţat vineri seară pompierii militari. (A.IVAN)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
paolo, acum 4479 zile, 12 ore, 30 minute, 38 secunde
oamenii ar trebui sa stie pe cine alege prima si pe urma sa se planga
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.