Ultima oră

Video!!!Înzăpeziţi în Focşani: povestea celor care dorm în maşini pe centură

Aurelian Ivan
8 feb 2012 3691 vizualizări
Este situaţia disperată a unor oameni care din cauza zăpezii nu pot ajunge acasă, cei mai mulţi la Bucureşti, în Moldova sau Sibiu u de patru zile dorm în maşini, nu mai au combustibil si abia mai au bani de mîncare

Pe şoseaua de centură a Focşaniului te plimbi ca pe o pîrtie de schi în aceste zile. DN2 este închis, iar camioanele înzăpezite îţi dau sentimentul că sînt abandonate. Pare incredibil, dar în interior sînt oameni care spun că de patru zile dorm în maşini şi nu mai au provizii. Au tot sunat să se informeze despre drumul pe care se află, dar nu primesc răspunsuri. Şoferii spun că vocile de la telefon nici nu pot să identifice Goleştiul pe hartă. Aşa începe povestea Ionuţ Oprea care trebuia să ajungă la Bucureşti, cu Tir-ul după ce a transportat în ţară materiale de construcţii. De patru zile doarme în maşină acoperit cu o pătură. Între timp a rămas şi fără baterie şi nici cu combustibilul nu prea mai stă bine. "Nu mai avem carburant. Am dormit ca boschetarii în maşini. Am sunat la 021.9360, numărul de la Dispecerat Drumuri Nationale, şi nici măcar nu ştiu unde este situat Goleştiul, la ieşire din Focşani. Să stăm în maşini că se rezolvă, dar nu s-a rezolvat absolut nimic. Ieri au venit jandarmii ne-au adus un ceai si o conservă. Ca mine sînt zeci aici, sînt 80 de Tir-uri cred pînă la ieşire din Focşani. Un alt şofer ne spune că este din Republica Moldova şi că trebuie să ajungă la Piteşti. Ca şi ceilalţi şoferi blocaţi pe centura oraşului Focşani, tot de patru zile doarme în maşină. "Nu a venit nimeni să ne întrebe ce facem, dacă mai avem de mîncat, de băut. Prin magazine văd că nu prea e de mîncare. Avem o butelie, mai facem un ceai, o cafea, mai avem produse în maşină", ne-a spus Mihai Popa din Republica Moldova. Leon este unul din şoferii ghinionişti. Tirul său nu mai are aeroterma funcţională. Aşa că, pentru a se încăzi apelează la ceilalţi colegi. S-a creat un o legătură strînsă între „sinistraţii” blocaţi pe E 85. "Aeroterma nu mai merge… Mai avem colegi, mai stau prin cabina lor, mă mai încălzesc. Noaptea am un sac de dormit , ma învelesc cu trei pături. Unde să ne ducem?", ne-a spus Leon. Întrebat de ce nu se cazează la un motel, şoferul de cursă lungă spune că nu are bani. Toate drumurile în judeţul Vrancea rămîn în continuare închise, mai mult meteorologii anunţă în zilele următoare ger năpraznic. (A. IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.