Ultima oră

Revin ninsorile şi viscolul: Din nou cod galben pînă duminică!

Ziarul de Vrancea
2 feb 2012 1962 vizualizări
14 drumuri naţionale şi judeţene sînt predispuse a fi înzăpezite din nou în aceste zile, motiv pentru care vor fi închise preventiv u şoferii sînt sfătuiţi să nu se aventureze în nămeţi întrucît vor fi întorşi din drum de cele 40 de echipaje de poliţie scoase pe traseele periculoase u DN 23 B Stupina-Ciorăşti nu a fost redat circulaţiei nici după o săptămînă de la debutul ninsorilor, la fel şi patru sectoare de drumuri judeţene u un copil de doi ani a ajuns la spital cu degerături u autorităţile au intrat în panică întrucît urmează cod galben de ninsori de astăzi şi pînă duminică

14 drumuri naţionale şi judeţene vor fi închise preventiv, întrucît autorităţile se dovedesc incapabile să le menţinS-au întors ninsorile. Ieri dimineaţă meteorologii au anunţat cod galben pentru zona Moldovei pînă duminică, iar autorităţile au intrat din nou în priză, ţinînd cont de problemele din ultima săptămînă. De pe 3 şi pînă pe 5 februarie sînt aşteptate ninsori, intensificări ale vîntului, viscol şi polei. Se aşteaptă rafale de vînt de pînă la 80 de kilometri pe oră, viscolind sau spulberînd zăpada. Reprezentanţii Prefecturii cer vrîncenilor să se aventureze la drum lung numai în cazul unei urgenţe reale şi să aibă maşina dotată cu săculeţi de nisip, lopată, lanţuri şi cauciucurile de iarnă. Nici pînă în acest moment nu s-au rezolvat toate problemele puse de ninsoarea care a căzut săptămîna trecută şi de viscolul care a urmat. DN 23 B Stupina-Ciorăşti era închis aseară din cauza zăpezii, iar utilajele acţionau pentru deblocare. Sectoarele de carosabil judeţean DJ 202 F Băleşti-Mihălceni, DJ 204 E Panciu-Haret-Modruzeni-Mărăşeşti, DJ 202 E Sihlea-Voietin şi DJ 205 E Răchitosu-Ciuşlea erau de asemenea închise din cauza zăpezii. În Focşani mijloacele de transport în comun circulă în condiţii de iarnă, iar problemele mai mari ridică traseul spre Mîndreşti. "Deocamdată se circulă bine spre Mîndreşti, dar în condiţiile în care se anunţă ninsori să vedem cum va fi. Este traseul nostru cu risc, la fel şi cursele care merg către cartierul Aviatori şi Democraţiei", ne-a spus Ion Diaconu, directorul Societăţii de Transport Public Focşani. Cei care se deplasează către comunele judeţului sau în afara Vrancei trebuie să ştie că mai multe curse au fost anulate. Nu s-a circulat către Braşov, nici spre Ciuşlea, Bogza sau Hînguleşti-Maluri. Nici către Bucureşti nu s-a circulat şi nici către Galaţi sau Piatra Neamţ, ne-au spus oficialii Autogării Focşani.

Un copil de doi ani a degerat în frig

Un bărbat de 58 ani din Focşani a fost adus la Spitalul Judeţean din Focşani după ce a îngheţat de frig. Acesta a fost diagnosticat cu hipotermie severă, dar şi cu etilism cronic. Şi un bărbat de 67 ani din comuna Mera a avut nevoie de ajutor medical după ce a degerat. Omul a fost internat în secţia de chirurgie cu degerături severe la picioare. Pe mîna medicilor a ajuns şi o fetiţă de un an şi şapte luni cu degerături la nivelul mîinilor şi picioarelor după ce a fost ţinută prea mult în frig. "Am avut un copil de doi ani cu degerături la mîini şi picioare şi încă cinci cazuri cu diagnosticul de hipotermie. Un copil a ajuns la Spitalul Judeţean cu degerături. Copilul a fost adus de poliţie din Satul Nou Panciu însoţit de un bărbat", a declarat ieri prefectul Sorin Hornea. În aceste zile şi Ambulanţa este suprasolicitată. “Avem peste 100 de solicitări pe zi. Se abuzează în continuare pentru că nu sînt tocmai solicitări pentru Unitatea de Primire în regim de Urgenţă, unde este aglomeraţie mare. Ţinem legătura cu pacienţi dar îi rugăm să sune şi medicii de familie, dar o parte au telefoanele închise, nu răspund. Aşa că sînt solicitări foarte multe, însă nu sînt diagnostice chiar aşa de grave ca să necesite internarea", a declarat Mircea Stoenoiu, manager Ambulanţă.

Şoferii "încăpăţînaţi" riscă amenzi

De aseară de la ora 22.00, poliţiştii au instituit filtre pe mai multe drumuri din judeţ, astfel încît să întoarcă maşinile din drum în cazul în care vor fi probleme pe unele sectoare de carosabil. "Toate maşinile care vor fi angrenate în misiune vor avea carburant suficient. Atît cele de la ordine publică cît şi pentru cele de la rutieră. 40 de echipaje vor fi pe mai multe sectoare de drum din Vrancea", a precizat comisarul şef Ionel Popescu, şeful IPJ Vrancea. Poliţiştii avertizează că în situaţia apariţiei fenomenelor meteorologice extreme, tronsoanele de drum pe care nu se va permite accesul autovehiculelor vor fi semnalizate cu bariere şi indicatoare rutiere “Accesul Interzis”, cu indicatorul „Drum înzăpezit” sau cu echipaje de poliţie. "Recomandăm cetăţenilor să respecte dispoziţiile şi indicaţiile poliţiştilor aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în filtrele instituite. În cazul nerespectării interdicţiei temporare de circulaţie, instituite pe un anumit segment de drum public, conducătorii de autovehicule riscă reţinerea permisului de conducere şi suspendarea acestuia pentru o perioadă de 60 de zile şi o amendă contravenţională în cuantum de 560 lei”, au transmis poliţiştii. Ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile anterioare, au fost identificate 14 drumuri naţionale şi judeţene predispuse a fi înzăpezite şi închise circulaţiei rutiere. Aici vor fi şi echipajele poliţiei:

- DN 23 – Focşani – Maicăneşti;
- DN 23 A – Focşani- Milcovul- Gologanu- Tătăranu;
- DN 23 B – Măicăneşti- Ciorăşti
- DN 2 N – Bogza – Dumbrăveni-Jitia;
- DN 2 R – Jitia – Vintileasca;
- DN 24 – Tişita- limita jud. Galaţi;
- DN 2 L - Tişiţa –Panciu;
- DN 2 M - Focşani- Odobeşti;
- DN 2 D – Focşani- Boloteşti.
- DJ 202 E- Obrejiţa-Sihlea-Voetin;
- DJ 205 H- Domneşti-Păuneşti;
- DJ 204 D – Focşani- Suraia;
- DJ 205 B – Goleşti- Cîrligele;
- DJ 204 E – Focşani- Petreşti – Mirceşti.

La întrunirea de aseară a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Sorin Hornea a insistat că în aceste zile de cod galben de ninsori şoferii să nu se deplaseze la drum lung decît dacă este o situaţie urgentă. Mai mult, răul abia acum începe. Conform meteorologilor, pe lîngă ninsori şi viscol se anunţă şi polei. "În dimineaţa zilei de sîmbătă se aşteaptă o încălzire a vremii, iar ninsoarea se transformă în ploaie care la temperaturi scăzute devine polei, ceea ce va duce la închideri de drumuri şi alte probleme majore", a anunţat ieri prefectul Hornea, într-o conferinţă de presă care a precedat şedinţa de comitet pentru situaţii de urgenţă. Informaţii despre condiţiile meteo şi starea drumurilor le puteţi afla şi de la Comandamentul Central de Iarnă din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii la numărul de telefon 021/9360. (Aurelian IVAN)

Oprişan acuză Prefectura pentru înzăpeziri

Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean, a dat vina pe Prefectură şi Secţia Drumuri Naţionale pentru situaţia de pe drumurile naţionale din judeţ, unde au fost probleme grave cu circulaţia în ultima săptămînă. “Un singur drum judeţean a fost închis, cel de la Voetin – Sihlea. Restul drumurilor judeţene sînt închise pentru că nu am putut ajunge la ele pe drumurile naţionale DN 23 A şi DN 23 B”, a acuzat Oprişan. Acesta a cerut instituţiilor pe care a dat vina pentru problemele cu înzăpezirea ca, avînd în vederea înrăutăţirea vremii, să ia măsurile care se impun. În urmă cu două zile, pe fondul numeroaselor blocaje din trafic, prefectul Hornea a acuzat la rîndul său firma UMB Spedition că nu şi-a făcut treaba, nu a avut suficiente utilaje şi nu a răspuns solicitărilor făcute de autorităţi. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.