Ultima oră

10.000 lei daune morale pentru supraveghetorul de la Dumbrăveni

Ziarul de Vrancea
16 ian 2012 1585 vizualizări
Judecătorii de la Galaţi au dat dreptate angajatului acuzat că a fost indecent cu o pacientă lipsită de apărare

O decizie finală a fost luată săptămîna trecută în cazul supraveghetorului George Scrioneţ, de la Spitalul de Psihiatrie Cronici de la Dumbrăveni. Judecătorii de la Curtea de Apel Galaţi au admis capătul de cerere privind acordarea de daune morale, în cuantum de 10.000 lei (100 milioane lei lei vechi), sumă pe care bărbatul a solicitat-o după ce a fost mutat de pe postul de supraveghetor pe un altul, în urma unui scandal cu presupuse implicaţii sexuale. George Scrioneţ a fost acuzat în luna februarie a anului trecut că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o pacientă internată, motiv pentru care bărbatul a fost mutat preventiv de pe postul pe care îl ocupa.  Pe 1 martie 2011, asistentul a contestat în instanţă măsura administrativă şi a solicitat cu acea ocazie daune morale în valoare de 100.000 lei. Pînă la finalul procesului, asistentul şi-a reluat vechiul post, mai ales că nici anchetatorii nu au probat fapta de care fusese acuzat. Tribunalul Vrancea a constatat în luna mai că acţiunea asistentului a rămas fără obiect şi a respins şi solicitarea de plată a unor daune morale. Sentinţa a fost atacată în recurs la Galaţi, unde judecătorii au considerat că bărbatul a fost prejudiciat însă a redus cuantumul acestora la 10.000 lei. Sentinţa este definitivă şi irevocabilă. „Aşteptăm hotărîrea de la Curtea de Apel Galaţi. La momentul acesta nu dispunem de această sumă”, a spus jr. Costel Negoescu, managerul Spitalului din Dumbrăveni. Reamintim că la sfîrşitul lunii februarie 2011 bărbatul a fost acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o pacientă cu probleme psihice. Acesta a mers în instanţă chiar dacă a fost scos nevinovat din lipsă de probe de comisia internă de anchetă a Spitalului din Dumbrăveni şi a fost repus în funcţie. Nici poliţiştii din Gugeşti nu au găsit probe pentru a-l acuza pe bărbat de viol, dosarul fiind înaintat la parchet cu propunere de neîncepere a urmării penale. În acest moment, bărbatul îşi desfăşoară activitatea în secţia exterioară a spitalului din Dumitreşti şi este nemulţumit pentru că trebuie să facă naveta. (R. MANOLACHE, G. SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
eco, acum 4488 zile, 6 ore, 17 minute, 39 secunde
Oops!! CE SA FACA? CINE SA FACA? PAI NU SUNT PRIETENI LA CATARAMA CU PRIMARUL? DECI SE .................DESCURCA!!!!!!!!!!!!
eu, acum 4489 zile, 8 ore, 37 minute, 43 secunde
Are dreptate eco scandalos si rusinos.Ce o sa faca Primaria Dumbraveni cu nebunii astia ? Vai de capul primarului cu tampitii astia.
eco, acum 4489 zile, 9 ore, 9 minute, 45 secunde
DEH!!! PAI SPITALUL NU ESTE PROPRIETATEA LOR? LA O CASA MARE NU SE SIMTE . ARE BALTA PESTE!! MAI O MANARIE, MAI O ATENTIE, MAI O ANGAJARE, FACE ROST SCUFITA ROSIE . VAI DE CAPUL LOR!!!!!!!!!!! CE citeste integral
de "imi place", acum 4490 zile, 2 ore, 21 minute, 36 secunde
Nu Spitalul de Psihiatrie Dumbraveni trebuie sa plateasca aceasta suma, managerul jurist are dreptate ca nu are bani, poate il va sponsoriza doamna asistenta sefa Bratu Felicia care "i-a citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.