Ultima oră

Un cutremur de peste 7 grade, puţin probabil în 2012

Ziarul de Vrancea
14 ian 2012 583 vizualizări
în zona Vrancea este însă "destul de posibil" să se producă în acest an un seism cu magnitudinea între 5 şi 6 grade, spun seismologii romani

Apariţia unui cutremur cu magnitudinea peste 7 grade în 2012 este puţin probabilă, a declarat vineri preşedintele Institutului Naţional de Fizică a Pămîntului (INFP), Mircea Radulian. "Cînd abordăm acest subiect (n.r. - previzionarea cutremurelor) trebuie să fim atenţi că ne referim la predicţii, la prognoze, care au caracter statistic. Spunem că există o probabilitate, se poate produce, dar la fel de bine pe poate să nu se producă. Pentru zona Vrancea, care este cea mai critică zonă seismică din România, nu ne aşteptăm la ceva deosebit în particular pentru 2012. Dar trebuie să se înţeleagă că acest lucru înseamnă că este puţin probabilă apariţia unui cutremur cu magnitudinea peste 7. Zona Vrancea are o activitate cu o anumită rată şi distribuţie a cutremurelor, nu putem spune că nu ne aşteptăm la nimic, mai ales la cutremurele mici şi moderate", a afirmat Radulian, citat de Agerpres. Preşedintele INFP a precizat că în zona Vrancea este "destul de posibil" să se producă un cutremur cu magnitudinea între 5 şi 6 grade. "Aceste cutremure apar cu o anumită frecvenţă la 2-5 ani. Dar nici acest lucru nu e sigur. Dacă vorbim de un cutremur de 7 grade, teoretic vorbind, poate apărea. Probabilitatea este totuşi mică şi nu mă aştept să apară în 2012 şi nu este cazul să se creeze panică inutilă", a menţionat acesta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.