Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
8 ian 2012 1834 vizualizări
Confecţionerii vrînceni se întorc la lucru

Cîteva mii de angajaţi din industria confecţiilor textile din judeţ revin astăzi la lucru, după o vacanţă prelungită, de două săptămîni, cînd cele mai multe unităţi de producţie au fost închise. Majoritatea fabricilor s-au închis între 23 decembrie 2012 şi 9 ianuarie 2012, perioada fiind prezentată de manageri ca un bonus pentru angajaţi. Odată cu fabricile au tras obloanele şi magazinele acestora, cum este şi cazul celor de la Pandora. Industria confecţiilor textile, reprezentativă la nivelul judeţului, lucrează la ora actuală cu peste 8.000 de salariaţi. Cei mai mulţi manageri spun că s-au adaptat solicitărilor făcute de contractorii externi, care au scăzut numărul de comenzi, însă au cerut o mai mare rapiditate în onorarea comenzilor. Cum moda se schimbă rapid de la un sezon la altul, marii jucători au tendinţa de a-şi căuta zone de aprovizionare mai locală, firme care răspun rapid la necesităţile industriei, iar ţara noastră are avantajul proximităţii, cu o mînă de lucru încă ieftină. Firmele vrîncene au lucrat de-a lungul ultimilor ani pentru branduri importante din lume, cum ar fi Hugo Boss, Lanvin Paris, H&M, Sergio Rossi, Max Mara, Valentino, Marks&Spencer, Kalvin Klein, Naf Naf, Kookai, United Colors of Benetton sau French Connection. „Cît timp oamenii nu o să umble dezbrăcaţi pe stradă pentru noi va fi bine”, ne declara înainte de sărbători omul de afaceri Ionel Mustea, de la fabrica Vesti-Ro, care sugera astfel că supravieţuirea lohn-ului depinde pînă la urmă de strategia de afaceri a managementului fiecărei firmei. De altfel, se ştie că firmele vrîncene colaborează între ele cel puţin cînd este vorba de onorarea unor comenzi care necesită maşini specializate. (S. VRÎNCEANU)

Vrancea s-a zguduit de patru ori sîmbătă

Patru noi cutremure de mică intensitate au avut loc în ziua de Sfîntul Ion în zona Vrancea. Cu o magnitudine cuprinsă între 2,8  şi 3,3 grade Richter, cutremurele au fost de mare adîncime. Acestea nu se încadrează în categoria cutremurelor care sînt simţite în mod normal de populaţie, aşa încît cei mai mulţi au aflat de producerea lor de la televizor. Un alt cutremur de mică intensitate a avut loc tot sîmbătă, în Banat, cu o intensitate de 3,1 grade Richter. Specialiştii spun că activitatea seismică din zona Vrancei nu este anormală iar aceste cutremure au rolul de a elibera parte din energia tectonică acumulată în scoarţa terestră. Cel mai vechi cutremur consemnat în zona Vrancei datează, conform datelor de la Institutul Naţional pentru Fizică a Pămîntului, din 29 august 1471, care a avut o magnitudine de 7,5 grade. Cel mai puternic cutremur despre care există informaţii a avut loc pe 26 octombrie 1802, de 7,9 grade. Cel mai recent cutremur de peste 7 grade a avut loc în zona Vrancea pe 30 august 1986, de 7,1 grade. (G. SAVA)

Cum se poate renunţa la calitatea de plătitor de TVA

Contribuabilii au posibilitatea, potrivit noilor prevederi ale Codului Fiscal, să renunţe la calitatea de plătitori de TVA . Condiţia este ca în cursul anului precedent să nu depăşească plafonul de 35.000 de euro, la fel ca şi pentru anul în curs, cînd suma se împarte pe luni. “Solicitarea se poate depune la organele fiscale competente între data de 1 şi 10 a fiecărui luni următoare perioadei fiscale aplicate”, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vrancea. Anularea calităţii de plătitor de TVA va fi valabilă de la data comunicării deciziei privind anularea înregistrării în scopuri de TVA. Pînă la comunicarea deciziei de anulare, persoanei impozabile îi revin toate drepturile şi obligaţiile persoanelor înregistrate în scopuri de TVA, inclusiv depunerea ultimului decont de TVA pînă la data de 25 a lunii următoare celei în care a fost comunicată decizia de anulare. În acest ultim decont este obligatorie evidenţierea valorii rezultate ca urmare a efectuării tuturor ajustărilor de taxe, pentru bunurile mobile aflate în stoc, serviciile neutilizate, bunurile imobile. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.