Ultima oră

Aranjamente intre agresor si victima!!! Fostul şef al Poliţiei şi şeful Parchetului-duel pentru doi răufăcători

Ziarul de Vrancea
7 ian 2012 6484 vizualizări
Valentin Nan (foto galerie) se suceşte: nu e victima lui Marius Avram, ci prietenul lui u “am vrut să mă răzbun pe el, dar noi sîntem de fapt prieteni”, a declarat ieri Valentin Nan, cel care, în seara zilei de 3 ianuarie a sunat disperat la 112 că ar fi fost tîlhărit de Marius Avram, un fost tovarăş de afaceri şi ginerele fără acte al şefului de la Evidenţa Populaţiei u Nan s-a prezentat vineri la Parchet cu avocatul Silviu Grosu, fostul şef al Poliţiei, acelaşi care îl reprezintă pe Avram u “Este bătaie de joc la adresa anchetei”, i-a reproşat prim procurorul Ion Lefter fostului şef al Poliţiei, pe motiv că face aranjamente între agresor şi victimă u ambii actori ai afacerii judiciare au trecutul pătat u dacă Avram a fost acuzat de trafic de droguri, Nan a spart magazinul Milcovul, de unde a plecat cu 3 kilograme de bijuterii

Un scandal între doi foşti răufăcători stîrneşte discuţii aprinse între fostul şef al Poliţiei Judeţene, Silviu Crin Grosu, în prezent avocat, şi fostul său colaborator, prim-procurorul Ion Lefter de la Parchetul Judeţean. Totul pe fondul încercării avocatului chestor de poliţie de a-l scăpa de acuzaţii pe focşăneanul Marius Avram, fostul iubit al Nicoletei Cojoraru, aleasă “Miss Bikini” în 2003, totodată fiica şefului Serviciului de Evidenţă a Persoanelor din Consiliul Judeţean. Disputa survine ca urmare a schimbării suspecte de declaraţii în cazul tîlhăriei şi lipsirii de libertate de la Reghiu, consumată în seara zilei de marţi, 3 ianuarie 2012. În cursul zilei de vineri, la orele prînzului, tînărul de 26 de ani din Andreiaşu, Valentin Nan, a venit pentru prima dată la sediul Parchetului însoţit de nimeni altul decît de avocatul Silviu Grosu Crin, fostul şef al Poliţiei Judeţene, acelaşi care îl reprezintă şi pe Marius Avram. “Eu de fapt am sunat şi am reclamat pentru că am vrut să să mă răzbun. Eu mi-am uitat cheile la el în maşină, el a plecat şi nu a vrut să se întoarcă să mi le aducă. Atunci am vrut să mă răzbun, nu ne-am împăcat pentru că noi nu am fost certaţi, noi sîntem de fapt prieteni”, ne-a declarat Valentin Nan, aflat în prezenţa avocatului. Declaraţia a fost schimbată în mod clar pentru a-l avantaja pe Marius Avram. Valentin Nan este cel care, marţi seara, a sunat disperat la poliţie pe 112 şi a reclamat că a fost sechestrat de Avram, care l-ar fi blocat în trafic, i-ar  fi luat cheile maşinii şi apoi l-ar fi lovit cu pumnul în faţă pentru a-şi recupera o datorie de 2.500 de euro. Se pare că cei doi au fost “tovarăşi” în Italia, acolo unde Avram a fugit pentru a scăpa de dosarul de trafic de droguri în care a fost implicat. Poliţiştii i-au audiat imediat după incident atît pe Nan cît şi pe cealaltă persoană care a fost de faţă în momentul în care s-au petrecut faptele. “Sub pretextul înapoierii unei sume de bani, aproximativ 2.500 euro, pe care victima nu ar fi restituit-o la timp, agresorul i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnul lui Valentin Nan, de 26 ani, din comuna Andreiaşu, după care i-a sustras cheile şi documentele autoturismului cu care persoana agresată se deplasa”, a declarat la momentul respectiv purtătorul de cuvînt al IPJ Vrancea, Bogdan Toader.

Cum intervin notarii în ancheta penală

Poliţiştii vrînceni l-au reţinut în aceeaşi seară pe Marius Avram, care a primit ordonanţă de reţinere de 24 de ore, fiind suspect de tîlhărie. Cum acesta are o “codiţă” penală din celălalt dosar pentru consumul de droguri şi ar fi putut înfunda puşcăria, s-au pus în mişcare mai multe resorturi astfel încît să scape de noua “belea”. Aşa a ajuns să fie apărat şi de avocatul Silviu Crin Grosu, fostul şef al Poliţiei vrîncene în guvernarea PSD. Cînd a ajuns în faţa instanţei pentru arestarea preventivă însă, avocatul ales al lui Avram a scos un “as din mînecă”, respectiv un înscris notarial prin care Valentin Nan a declarat că îşi retrage plîngerea. În fapt o chichiţă prin care să blocheze acţiunea procurorilor, supectaţi şi ei pentru că nu au mai făcut recurs măsura arestării respinsă de judecătorii focşăneni. Chemat la audieri, acesta era pregătit să susţină aceeaşi variantă ca cea relatată Ziarului de Vrancea. Rugat să aştepte chiar de prim procurorul Ion Lefter, avocatul Grosu a declarat că nu poate sta mai mult de 10 minute iar clientul său urmează să plece în Italia. “Nu e nici o problemă, îl găsim şi în Italia dacă avem nevoie de el. Cum aţi procedat însă dumneavoastră nu este corect şi nici legal. De ce nu a venit să dea această declaraţie la procuror? L-a chemat notarul? Este bătaie de joc la adresa anchetei”, i-a reproşat prim procurorul Lefter fostului şef al Poliţiei vrîncene. Acesta a replicat că nu s-a încălcat în nici un fel procedura şi a părăsit sediul Parchetului la scurt timp, însoţit de clientul său, fără ca acesta să mai fie audiat de procurori. Rămîne de văzut ce decizie vor lua procurorii în acest caz, care miroase de departe a aranjamente între agresor şi victimă. Aceasta cu atît mai mult cu cît autorităţile judiciare au dat dovadă de o lipsă crasă de transparenţă în acest caz.

Unul spăgător, altul traficant

Dacă Marius Avram a fost implicat într-un dosar de trafic de droguri, în care şi-a atras şi iubita, nici Valentin Nan nu este uşă de biserică, avînd probleme penale în trecut. Acesta este cel care în urmă cu trei ani a furat din magazinul Milcovul din municipiul Focşani nu mai puţin de trei kilograme de bijuterii din argint, după ce s-a ascuns sub scările rulante, unde a rămas pînă la închiderea unităţii comerciale. Peste noapte a dat „tunul”, însă a fost prins a doua zi de poliţie. Cît despre Marius Avram acesta este nimeni altul decît ginerele fără acte al unui ofiţer de poliţie cunoscut, comisarul şef Nicolae Cojocaru, directorul Serviciului Public Comunitar Judeţean de Evidenţă a Persoanelor Vrancea, instituţie trecută de cîţiva ani în subordinea Consiliului Judeţean. Problemele cu legea au început pentru Avram în anul 2007, cînd a fost implicat într-un caz de trafic de droguri şi s-a sustras cercetărilor. Poliţiştii l-au căutat mai bine de doi ani, deşi existau indicii că el se ascunde în Italia, unde prietena sa a mers destul de des şi de unde s-a întors însărcinată. Cu ajutorul Interpolului, Avram a fost reţinut. În 2009, acesta a fost condamnat pentru comiterea infracţiunii de îndemn la consumul ilicit de droguri de către Tribunalul Vrancea, însă soluţia a fost contestată. Dosarul se află în prezent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Problemele penale din aceste zile i-ar putea agrava situaţia tînărului. Oficialii Parchetului de pe lîngă Judecătoria Focşani au refuzat să ofere amănunte despre noua ispavă a sa, motivînd  că ancheta este în curs iar informaţiile în această fază de cercetare nu sînt publice. Însă indiciile se îndreaptă, iată, spre „albirea” suspectului. (G. SAVA, E. POPESCU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
ionut, acum 4500 zile, 12 ore, 58 minute, 11 secunde
Singurii vinovati sunt cei de la politia Odobesti care fac singuri legea si lucreaza fiecare dupa bunul plac.toata lumea se plange despre cei din politia Odobesti si nici cei de la procuratura din citeste integral
plt.Capsuna si cainele Costel, acum 4501 zile, 10 ore, 24 minute, 52 secunde
Pai cine e cel mai "instruit" in aranjamente? Nea' Silvica ! Cum sa se debaraseze el de "mijloace specifice" incarnate din activitatea de militian ? Nu-i ajunge pensia de citeste integral
ciociolina , acum 4501 zile, 15 ore, 16 minute, 47 secunde
ALO redactia cel FOTO din galerie este NAN cum suntem informati sau SILVIU GROSU CRIN cum arata imaginea..??Va multumesc anticipat pentru erata !
vali, acum 4501 zile, 15 ore, 48 minute, 25 secunde
Hot la traficant nu-si scot ochii.Cine mai are de castigat? Justitia.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.