Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
28 dec 2011 3723 vizualizări
Virozele bat în retragere

Mai puţine persoane răcite de sărbători. Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au transmis ieri Ministerului Sănătăţii numărul de cazuri de îmbolnăviri înregistrate săptămîna trecută. Aşa se face că în urma raportărilor făcute de medicii de familie şi de spitale s-a constatat că doar 525 de persoane au răcit în ultima săptămînă şi doar 59 dintre acestea s-au internat în spital pentru tratament de specialitate. Au fost şi 220 cazuri de pneumonii. Cei mai afectaţi de vremea de afară rămîn copiii. De asemenea, 509 de vrînceni, care fac parte din grupele de risc crescut de îmbolnăvire, s-au vaccinat în mod gratuit împotriva gripei. Aşa se face că de la debutul sezonului rece nu s-a înregistrat oficial nici un caz de gripă. (R. M.)

Ambulanţa a mai scăpat de datoriile către furnizori

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea a reuşit să mai plătească o parte din datoriile pe care le are către furnizorii cu care se află în contract. Datoria unităţii a scăzut de la 700.000 lei la 400.000 lei după ce s-au mai găsit ceva bani pentru plata facturilor restante. Dr. Mircea Stoenoiu, managerul de la Ambulanţă, spune că, printre altele, s-a achitat suma de 90.000 lei la carburant, 20.000 lei în contul reparaţiilor auto, dar şi 10.000 lei pentru plata anvelopelor de iarnă, care au devenit obligatorii de la 1 noiembrie 2011. Unitatea a reuşit să strîngă datorii pentru că banii alocaţi de Casa de Asigurări de Sănătate, în baza procentului stabilit pe cap de locuitor, sînt insuficienţi. Sumele virate în cont abia ajung pentru plata salariilor, după cum spune conducerea. De altfel, dr. Mircea Stoenoiu a mers la Ministerul Sănătăţii şi a solicitat majorarea procentului alocat judeţului de la 31,5 lei pe cap locuitor la 36 lei. (R. M.)

Se înfiinţează servicii publice pentru păşuni


Legea 214/15 noiembrie 2011, pentru organizarea, administrarea şi exploatarea păşunilor a fost promulgată şi aduce noutăţi importante pentru primării. Acestea vor fi obligate să înfiinţeze servicii publice pentru menţinerea, întreţinerea şi utilizarea pajiştilor aflate în domeniul public şi privat al unităţilor administratv – teritoriale. Pajiştile vor putea fi concesionate pentru o perioadă de minimum zece ani. Scopul acestei legi este păstrarea suprafeţelor de păşuni declarate în ţara noastră. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
alex, acum 4512 zile, 8 ore, 34 minute, 15 secunde
cum sa trasmita medicii de familie numarul exact de imbolnaviri daca acestia au avut liber de sarbatori?noi am fost miercuri la ora 18 nu mai era nici un doctor ..am revenit joi dimineata si am aflat citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.