Ultima oră

Proxeneţii gălăţeni, condamnaţi din nou la Tribunalul Vrancea

Eduard Popescu
26 dec 2011 4866 vizualizări
Grupul infracţional format din trei bărbaţi şi o tînără, care este fiica unei foste judecătoare din Galaţi , a fost destructurat în 2007 u cei patru proxeneţi gălăţeni au fost judecaţi de două ori la Vrancea şi au primit pedepse de la 2 ani pînă la 10 ani de închisoare

O nouă sentinţă de condamnare a fost pronunţată recent de Tribunalul Vrancea pe numele celor patru membri ai unei reţele de prostituţie şi trafic de persoane, printre care se numărau şi minore. Ionel Bratu (fost Moca, zis Machena) a fost condamnat la zece ani de închisoare cu executare pentru comiterea a nu mai puţin de şase infracţiuni : asociere pentru săvîrşirea de infracţiuni, iniţiere şi constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea la grup organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi spălare de bani. Machena se află în închisoare, fiind reţinut în altă cauză. Ionel Bratu a fost arestat preventiv , începînd cu 04.05.2007 pînă la 11.06.2010, perioadă ce îi va fi dedusă din pedeapsă. Georgel Bratu, zis Celu, a primit tot zece ani de închisoare, fiind acuzat de aceleaşi infracţiuni, mai puţin cea de spălare de bani. Judecătorii au decis de asemenea menţinerea mandatului de arestare preventivă emis în 2007 pe numele lui Celu. Nedelcu Manea, zis Nelu Manea, acuzat de trafic de persoane (minori), proxenetism, asociere pentru săvîrşirea de infracţiuni, iniţiere şi constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea la grup organizat, a primit de asemenea zece ani de închisoare, avînd în vedere şi revocarea unui rest de pedeapsă de 1.616 zile dintr-o altă pedeapsă pronunţată în 1998. Şi Nelu Manea a stat în arest preventiv începînd cu data de 03.10.2007 pînă la 11.06.2010, perioadă care îi va fi dedusă din pedeapsa pronunţată. Andra Georgia Juncu, fiica fostei judecătoare din Galaţi, Mihaela Cristina Dăscălescu, în prezent pensionară, a fost de asemenea găsită vinovată de comiterea infracţiunii de proxenetism şi a primit o pedeapsă de doi ani şi patru luni cu suspendare. Autoturismul Mercedes Benz, E 270 aparţinînd lui Nelu Manea rămîne în continuare indisponibilizat, ca şi apartamentul din Galaţi al lui Georgel Bratu, precum şi conturile bancare ale lui Ionel Bratu. Judecătorii vrînceni au menţinut şi confiscarea sumelor de 230.000 euro de la Ionel Moca (fost Bratu), a sumei de 170.000 euro de la Nedelcu Manea şi 30.000 dolari USD şi 16.000 euro de la Georgel Bratu.

Reţeaua includea şi fiica unei foste judecătoare din Galaţi

Grupul infracţional format din trei bărbaţi şi o tînără care este fiica judecătoarei Mihaela Cristina Dăscălescu, în prezent aflată la pensie, a fost destructurat la începutul lunii mai 2007, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Galaţi. Conform rechizitoriului Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, trei dintre cei patru inculpaţi au fost reţinuţi de DIICOT pe 4 mai 2007 pentru trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, precum şi constituire sau aderare la un grup infracţional organizat. În sarcina celor trei s-a reţinut faptul că au constituit un grup infracţional organizat, a cărui activitate s-a desfăşurat în perioada 2001-2006 şi a constat în racolarea, transportul şi cazarea unor persoane, inclusiv minore, în vederea exploatării sexuale în ţări precum Italia şi Spania. Reţinerea inculpaţilor a avut loc în urma celor 11 percheziţii domiciliare efectuate în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Galaţi, de unde au fost confiscate 11.000 de euro, 25.000 de lei şi jumătate de kilogram de bijuterii din aur. Procurorii au stabilit că inculpaţii îşi racolau fetele din judeţele Brăila, Galaţi, Vaslui şi Bucureşti, iar din această afacere au strîns aproximativ 1,5 milioane de euro. La racolare se folosea metoda clasică prin care fetelor li se promiteau slujbe bune peste hotare. Astfel, cei patru au păcălit peste 60 de tinere, care erau obligate fie să se prostitueze în cluburi spaniole, fie erau vîndute la stradă în oraşele italiene. Sentinţa pronunţată recent de judecătorii vrînceni poate fi atacată în apel. De altfel, este a doua oară cînd acest dosar ajunge în Vrancea, prima sentinţă fiind pronunţată la începutul lui 2009, fiind ulterior casată de Curtea de Apel de la Galaţi, care a trimis dosarul în rejudecare. (E. POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.