Ultima oră

COLOANA de stiri externe:12.000 de euro o cină cu Kate, William şi Harry

Ziarul de Vrancea
18 dec 2011 940 vizualizări
Preţul unui bilet la o cină princiară, la care vor participa ducele şi ducesa de Cambridge, William şi Kate, precum şi prinţul Harry, este de...12.000 de euro.


În cursul săptămînii trecute a fost trimis un mail unora dintre cei mai bogaţi binefăcători ai planetei pentru a-i invita la evenimentul care va avea loc după premiera filmului "War Horse" de Steven Spielberg, pe 8 ianuarie, relatează Agerpres. Beneficiile rezultate din vînzarea biletelor vor fi vărsate Prietenilor Fundaţiei Prinţilor William şi Harry. Invitaţii se pot întîlni cu Steven Spielberg, Richard Curtis, Benedict Cumberbatch şi Emily Watson. În pofida strălucirii seratei, unii au considerat că preţul cerut este prea mare. Valoarea biletului a fost stabilită de Nick Booth, director executiv al Fundaţiei.

O furtună tropicală a făcut sute de victime în Filipine

Aproximativ 100.000 de filipinezi afectaţi de furtuna tropicală Washi, care a provocat moartea a aproape 540 de persoane în Filipine, vor avea nevoie de asistenţă pentru a-şi putea reface viaţa. Aceşti oameni au nevoie urgentă de apă potabilă, dar apoi vor avea nevoie de ajutor pentru a merge înainte, a spus directorul Centrului naţional de prevenire şi gestionare a dezastrelor, Benito Ramos. Autorităţile au început să distribuie alimente, apă şi îmbrăcăminte pentru aproximativ 10.000 de familii. Oraşele Cagayan de Oro, cu jumătate de milion de locuitori, şi Iligan, cu 318.000, au suferit cele mai mari pierderi. "Prioritatea este alinarea suferinţei umane", a declarat preşedintele Crucii Roşii din Filipine, Richard Gordon.

O navă supraîncărcată cu imigranţi s-a scufundat în largul Indoneziei

O navă care transporta aproximativ 250 de afgani şi iranieni s-a scufundat în largul insulei indoneziene Java, provocînd cel mai probabil moartea majorităţii acestor imigranţi care visau să ajungă în Australia. Această nouă tragedie - la un an după scufundarea unei alte nave cu imigranţi în drum spre Australia - a generat un val de indignare în rîndul asociaţiilor australiene de ajutor pentru refugiaţi, care contestă politica de imigraţie a ţării lor. Ieri dimineaţă, la o zi după naufragiu, serviciile de intervenţie recuperaseră 33 de pasageri - 30 de bărbaţi, o femeie şi doi copii - în pofida curenţilor puternici şi a valurilor de cinci metri, a declarat Kelik Purwanto, un membru al echipelor de salvare din districtul Trenggalek. "Supravieţuitorii se agăţau de şase veste de salvare şi au rămas în apă cel puţin cinci ore, pînă cînd o navă de pescuit i-a reperat şi i-a salvat", a adăugat Purwanto. Supravieţuitorii au povestit că veneau, ca şi ceilalţi pasageri, din Iran şi Afganistan. Ei plătiseră unor călăuze între 2.500 şi 5.000 de dolari americani pentru călătoria spre Australia, potrivit lui Kelik Purwanto.

Senatorii americani s-au decis pe cine să trimită ambasador la Moscova

Senatul l-a confirmat sîmbătă pe Michael McFaul, principal consilier al preşedintelui Barack Obama pentru Rusia, viitor ambasador al Statelor Unite la Moscova. McFaul este considerat ca unul dintre principalii experţi americani în relaţiile dintre Statele Unite şi Rusia şi a fost implicat în eforturile administraţiei Obama de a restabili aceste relaţii devenite şubrede cu guvernul de la Moscova. Fost profesor la Universitatea Stanford, el a fost şi consilier de campanie al lui Obama asupra Rusiei şi Eurasiei înainte de a ajunge la Consiliul Securităţii Naţionale pentru a deveni consilier şef al preşedintelui american. Obama l-a numit pe McFaul pentru postul de ambasador în septembrie trecut, dar un vot al Senatului privind confirmarea lui a fost ţinut în loc de un senator republican asupra politicii Statelor Unite faţă de Rusia.

Majoritatea britanicilor ar vrea referendum în privinţa apartenenţei la UE

Refuzul lui David Cameron de a adera la un pact fiscal la summit-ul european de acum zece zile a întărit poziţia premierului în sondaje şi a determinat solicitarea unui referendum în privinţa apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană (UE). Potrivit unui sondaj al institutului ICM, apărut ieri în Sunday Telegraph, 35% din cei intervievaţi se declară pentru organizarea unui referendum avînd ca temă apartenenţa la UE într-un an, 16% doresc o consultare publică înaintea terminării mandatului parlamentar, în patru ani, şi 8%, mai tîrziu. Numai 25% din persoanele intervievate se opun unui referendum şi 16% n-au nici o părere. Premierul a frînat pînă acum cererile pentru un referendum asupra apartenenţei la UE formulate de partea eurosceptică a partidului său. Partidul Conservator, la putere, iese întărit din acţiunea premierului la summit-ul european: conservatorii au acum 40% din intenţiile de vot, protrivit sondajului, acest scor fiind cel mai ridicat de la alegerile legislative din mai 2010. În schimb, Partidul Laburist, de opoziţie, este în scădere cu 2%, atingînd 34%, în timp ce liberal-democraţii, parteneri în coaliţia la putere, păstrează acelaşi nivel, de 14%. Sondajul ICM s-a desfăşurat pe un eşantion reprezentativ de 1.008 adulţi, intervievaţi la telefon miercuri şi joi, la cîteva zile după summit-ul de la Bruxelles.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.