Ultima oră

Referendumul pentru desfiinţarea judeţului se amînă

Mihaela Beșleagă
15 dec 2011 1995 vizualizări
Pe 20 decembrie primăriile vor primi 154.000 lei pentru echilibrarea bugetelor locale

Consilierii judeţeni se întrunesc pentru ultima oară în plen în acest an în cadrul unei şedinţe ordinare care va avea loc marţi, 20 decembrie, de la ora 16.00. Pe ordinea de zi a şedinţei sînt incluse patru proiecte de hotărîri, cel mai important fiind cel privind amînarea organizării referendumului pentru consultarea cetăţenilor privind oportunitatea desfiinţării judeţului Vrancea. Consiliul Judeţean a cîştigat în instanţă în faţa Prefecturii dreptul a organiza referendumul, pentru care s-au alocat deja din bugetul judeţului 1 milion de lei, însă organizarea scrutinului întîrzie. Se pare că Marian Oprişan, iniţiatorul acestui proiect, a găsit de cuviinţă să amîne organizarea referendumului pentru anul 2012, un an şi aşa încărcat electoral. Un alt proiect care se va discuta în şedinţa de marţi vizează repartizarea pe localităţi a sumei de 154.000 lei,  reprezentînd sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale (-4.000 lei) şi sume din cotele din impozitul pe venit (158.000 lei) pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2011. De asemenea, în aceeaşi şedinţă se va aproba şi rectificarea bugetelor proprii ale judeţului Vrancea, pe anul 2011. Ultimul punct de pe ordinea de zi se referă la asigurarea transportului de persoane efectuat prin curse regulate pe traseul Focşani – Vîlcele – Cîmpineanca. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.