Ultima oră

VIDEO!!! Tîrg de produse hand-made la Colegiul “Unirea”

Ziarul de Vrancea
8 dec 2011 3073 vizualizări
Uniriştii au realizat manual bijuterii şi felicitări, pentru un scop nobil: din banii strînşi se vor oferi cadouri copiilor săraci

 În fiecare  zi, în holul Colegiului Naţional “Unirea” o masă plină cu obiecte făcute manual atrage atenţia elevilor. Pe masă sînt globuri, agende, felicitări, bijuterii, frumos împachetate şi făcute cu multă migală. Au fost realizate de elevii talentaţi de la CNU, care şi-au pus la lucru creativitatea pentru un scop nobil. Din banii care se strîng în urma vînzării acestor obiecte vor fi cumpărate cadouri de Crăciun pentru copiii săraci. “Eu am cumpărat două cutiuţe de bijuterii foarte frumoase”, ne-a spus o elevă. “Eu am cumpărat o felicitare cu 4 lei şi un glob cu 3 lei. Măcar atît să facem pentru cei neajutoraţi”, a spus o altă elevă. În spatele obiectelor făcute manual este multă muncă voluntară. În fiecare sfîrşit de săptămînă 30 de elevi au lucrat cîte 10 ore pentru a realiza aceste obiecte. ”Nu a fost greu să le facem, dar necesită mult timp. Am învăţat de pe net şi apoi le-am arătat şi colegilor cum să facă”, ne-a spus Ştefana, elevă la CNU. “Eu am ajutat cu modele de felicitări, cercei şi coliere. Este ceea ce fac eu şi în afara şcolii şi îmi cîştig banii”, ne-a spus Roxana, o altă elevă care a lucrat în cadrul acestui proiect caritabil, care aparţine Consiliului Elevilor. “În principiu, cu banii strînşi vom cumpăra cît mai multe cadouri. Le vom duce de Crăciun într-un sat unde sînt mulţi copii săraci, ca să le aducem o bucurie de sărbători”, ne-a spus Magda Decuseară, reprezentantul Consiliului Şcolar al Elevilor de la Unirea. (Aurelian IVAN)
Pe platforma webtv a Ziarului de Vrancea puteţi vedea şi un filmuleţ de la acest tîrg de la Colegiul “Unirea”.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 4521 zile, 8 ore, 35 minute, 34 secunde
"Magda Decuseara reprezentantul Consiliului Scolar al Elevilor"? Not. Mi se parea mai corect sa scrieti "Magda Decuseara coordonatorul proiectului"
Hades, acum 4525 zile, 14 ore, 7 minute, 18 secunde
:)))
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.