Ultima oră

Info-Educaţie: Muzeul Vrancei a donat 25 de cărţi Şcolii “Ştefan cel Mare”

Ziarul de Vrancea
8 dec 2011 2244 vizualizări
Biblioteca Şcolii “Ştefan cel Mare” Focşani a primit de la Muzeul Vrancei 25 de lucrări din patrimoniul propriu, pentru a servi documentării cadrelor didactice şi elevilor.

În paginile cărţilor oferite se găsesc informaţii despre “Patrimoniul cultural naţional al judeţului Vrancea”, “Diplomaţie şi diplomaţii romani”, personalităţi precum Alexandru Vlahuţă, I. Pascu, D. Berindei, Gh. Pastia sau evenimente istorice. “Alegerea unităţii noastre pentru acest gest de profundă generozitate ne onorează. Ţinem să mulţumim pe această cale Muzeului Vrancei, căci substanţiala donaţie pe care a realizat-o este încă un pas către sporirea fondului de carte rară şi preţioasă a bibliotecii şcolii”, a transmis conducerea şcolii. (G. D.)
Foto

Ziua persoanelor cu dizabilităţi şi Ziua Voluntariatului, la Centrul „Dănuţ”
   
Centrul de zi „Dănuţ” din Broşteni şi Şcoala Pituluşa au celebrat luni, 5 decembrie,  Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi şi Ziua internaţională a Voluntariatului. În cadrul evenimentului a fost subliniat faptul că integrarea şcolară şi socială este un factor benefic pentru dezvoltarea copiilor cu diferite forme de dizabilitate. De asemenea, s-a promovat implicarea tinerilor, cadrelor didactice şi a comunităţii în acţiuni de voluntariat pentru a se preveni abandonul şi eşecul şcolar. Prin materialele prezentate de profesoarele Oana Hupcea şi Elisaveta Norocea, copiii au înţeles că solidaritatea, generozitatea şi  toleranţa sînt esenţiale în dezvoltarea relaţiilor umane încă de la cele mai mici vîrste. Voluntarii Centrului de zi ”Dănuţ” au fost răsplătiţi pentru implicarea în acţiunile de voluntariat cu diplome din partea Clubului Rotary, iar copiii au primit şi un tort, precum şi dulciuri şi fructe din partea Galeriilor Hidalgo, prin intermediul Rodicăi Dinuţă şi Rodicăi Guzu. (M. B.)


Copiii din Mărăşeşti i-au colindat pe creştini de Moş Nicolae


Elevii clasei a III-a A de la Şcoala Nr. 2 Mărăşeşti au bucurat sufletele credincioşilor prezenţi marţi, 6 decembrie, la Biserica „Sf. Gheorghe” din Mărăşeşti, printr-un recital de colinde. Activitatea „Sf. Nicolae – Ajutătorul celor credincioşi” se înscrie în proiectul educaţional „Sărbătorile de iarnă la creştini”, care are ca scop cunoaşterea învăţăturii Sfintei Biserici, a tradiţiilor şi obiceiurilor legate de sărbătorile de iarnă. Preotul paroh Costinel Voineag i-a răsplătit pe micii colindători cu iconiţe şi mici daruri, iar elevii au pregătit creştinilor prezenţi la biserică  felicitări de Crăciun. „Bucuriile pentru cei mici încep o dată cu ziua Sfîntului Nicolae şi ating apogeul de Naşterea Domnului, odată cu venirea lui Moş Crăciun. Această bucurie a sărbătorilor de iarnă o vestesc copiii prin colindă şi prin frumoasele tradiţii şi obiceiuri româneşti”, spune profesorul George-Ştefan Silivestru. Elevii i-au vizitat şi pe bătrînii de la azilul din localitate, activitatea fiind coordonată de profesorii Mirel Novetschi, Liliana Dogaru şi George-Ştefan Silivestru. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.