Ultima oră

Mioriţa de Balta Raţei: Ciobanii au furat o capră pentru o datorie

Ziarul de Vrancea
7 dec 2011 2468 vizualizări
Doi foşti ciobani au furat o capră, un telefon mobil, un radiocasetofon, o sticlă cu vin şi alta cu gaz în contul salariilor neachitate de oierul şef de la Mirceştiu paznicul stînei a fost bătut bine pentru că s-a opus jafului

Patru indivizi au tîlhărit un cioban marţi seara în satul Balta Raţei, în comuna Vînători, se pare după un conflict mai vechi existent între ei şi proprietarul stînei. Ionică V., din comuna Nistoreşti, paznicul stînei, a fost bătut bine de foştii ciobani care au dorit astfel să se răzbune pe proprietar, care nu le-ar fi dat salariile pentru munca depusă la oi. Ciobanul în vîrstă de 53 de ani a fost atacat marţi seara, în jurul orelor 20.00, la o stînă din apropierea satului Balta Raţei. Bărbatul a fost tîlhărit de patru persoane, Neculai Ghimpu, de 42 de ani, şi fratele său Geani, de 36 de ani, precum şi de doi minori, E. J., de 14 ani, şi E. I., de 15 ani, toţi din comuna Garoafa. Conform poliţiştilor, cei patru s-au deplasat la stînă şi l-au „bumbăcit” bine pe paznic înainte de a fura ce le-a picat în mînă. „Cei patru l-au imobilizat pe paznic, au sustras din incinta stînei un casetofon, un telefon mobil şi un briceag, iar din ţarc au sustras o capră după care au plecat cu căruţa”, după cum a precizat inspectorul Bogdan Toader, de la Biroul de Presă al Poliţiei. Victima a ajuns la spital, iar poliţiştii care au ajuns la faţa locului au stabilit în scurt timp identitatea autorilor. Ciobanul tîlhărit ar avea nevoie, conform primelor concluzii medicale, de circa 30 de zile de îngrijiri. Cînd au ajuns la locuinţa fraţilor Ghimpu, atît bunurile sustrase de la cioban, cît şi capra au fost găsite. Animalul fusese tranşat pentru a fi pus pe grătar. Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ieri după amiază au fost prezentaţi la Judecătoria Focşani cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, care a fost admisă de instanţă. Neculai şi Geani Ghimpu au fost audiaţi ieri la Parchet şi au declarat că nu ei l-au lovit pe cioban, ci minorii care ar fi lucrat anterior la stînă şi nu şi-ar fi primit banii. Conform declaraţiilor celor doi, minorii ar fi lovit victima cu pumnii şi cu un băţ, după care s-au suit în căruţă şi au plecat. Cei doi minori vor fi cercetaţi în stare de libertate. Unul dintre inculpaţi este recidivist, fiind încarcerat anterior şi eliberat cu puţin timp în urmă. Autorii sînt decişi să-l reclame pe “şeful” stînei la Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea şi la Poliţie pentru că nu le-a plătit banii cuveniţi pentru zilele lucrate la saivan. (G. SAVA, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.