Ultima oră

VIDEO!!! Pumni şi scaune zburînd în scandalul din discoteca din Moviliţa

Ziarul de Vrancea
6 dec 2011 3526 vizualizări
Camerele de supraveghere din localul unde a fost lovit poliţistul cu sticla în cap duminică seara au suprins bătaia u unul din cei patru agresori a fost arestat, iar primul cap de acuzare este tentativă de omor u 400 de poliţişti, mascaţi, jandarmi şi poliţişti locali vor monitoriza judeţul pentru aplanarea conflictelor înainte şi de Sărbători

Poliţiştii au făcut publice imaginile bătăii din localul din Moviliţa unde colegul lor, Dragoş Ciobotaru, angajat la Secţia Panciu, s-a ales cu o sticlă în cap, fiind martor într-un scandal produs duminică seara. Poliţistul, care se afla în afara orelor de serviciu, încercase să aplaneze conflictul între petrecăreţii din bar, care s-au luat la ceartă asupra întîietăţii în a face dedicaţii la lăutari. Imaginile suprinse de camerele video au şocat prin brutalitatea iscată de la o ceartă banală. Poliţistul s-a ales de la lovitura cu sticla în cap şi cu o tăietură în zona gîtului, care a necesitat transportarea sa la Spitalul Judeţean pentru îngrijiri medicale. Poliţistul se află acum în afara oricărui pericol. „Poliţistul a fost externat, nu a mai fost nevoie de supraveghere medicală”, ne-a spus Alina Pelin, purtătorul de cuvînt al Spitalului Judeţean. Magistraţii de la Tribunalul Vrancea au decis ca Ionuţ Berbece, agresorul poliţistului să fie arestat pentru 29 de zile. Acesta este acuzat de tentativă la omor după ce l-a lovit cu o sticlă pe agentul Ciobotaru. Tînărul arestat are dreptul la recurs. Şi asupra celorlalţi tineri implicaţi în scandal, procurorii au demarat cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Administratorii barurilor fără pază riscă închisoarea

Imediat după incident, poliţiştii de la Serviciul de Ordine Publică le readuc aminte deţinătorilor de baruri, discoteci sau alte localuri de distracţie că sînt obligaţi să aibă pază. „Conform legii 61/1991, toţi administratorii de baruri, discoteci sau alte localuri de distracţie sînt obligaţi să îşi asigure personal de pază şi ordine. În cazul nerespectării acestei prevederi legale, aceştia riscă întocmirea de dosare penale. Se poate ajunge la închisoare de la 3 luni la 2 ani, dacă situaţia este gravă, sau la amendă”, ne-a spus Vasile Marin, comisarul şef de la Serviciul de Ordine Publică.

Descindere în forţă a poliţiştilor

Imediat după incidentul din discotecă, la faţa locului au apărut doi poliţişti. Cînd au văzut că indivizii sînt periculoşi şi greu de potolit, au chemat întăriri. „Imediat au sosit 10 poliţişti de la Secţia 10 din Panciu care au înconjurat zona şi au pus cătuşele celor care au fost implicaţi în scandal, după care s-a făcut cercetarea la faţa locului. Au venit şi poliţiştii de la Intervenţie Rapidă (n.r. mascaţii) şi trei ofiţeri de la Serviciul de Ordine Publică şi de la Investigaţii Criminale”, ne-a spus Vasile Marin, comisarul şef de la Serviciul de Ordine Publică. Au fost identificaţi mai mulţi tineri implicaţi în scandal, Daniel Bitere, 31 ani, din Moviliţa, Cristinel Bărbieru, 32 ani, Ionuţ Căutiş, 22 ani, şi Ionuţ Berbece, 27 ani, toţi din comuna Păuneşti. Cel din urmă, Ionuţ Berbece, este cel arestat pentru 29 de zile. Astfel de situaţii pe fondul consumului de alcool sînt de aşteptat în această perioadă, spun poliţiştii, mai ales că vin Sărbătorile şi mulţi se întind la şpriţuri. „În următoarea perioadă, 400 de poliţişti din mediul urban şi rural, plus lucrătorii de la alte structuri, de la Serviciul de Intervenţie Rapidă, efective de jandarmi şi poliţişti locali vor monitoriza judeţul.Vom interveni peste tot unde este nevoie”, ne-a mai spus comisarul şef de la Serviciul de Ordine Publică. (Aurelian IVAN, Gabriel SAVA)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.