Ultima oră

COLOANA ştiri naţionale : Băiatul de bani gata care a ucis doi oameni cu un X5, eliberat

Ziarul de Vrancea
6 dec 2011 2385 vizualizări
Andrei Andronie,autorul accidentului rutier în urma căruia au murit două persoane şi alte trei au fost rănite, va fi pus în libertate, în urma deciziei de ieri a Tribunalului Bucureşti. Decizia este definitivă, dar bărbatul nu are voie să părăsească Bucureştiul.

În dimineaţa zilei de 5 noiembrie, Andrei Andronie (20 de ani), aflat la volanul unui autoturism BMW X5, a lovit puternic un taximetru aflat pe Calea Floreasca, în care tocmai se pregătea să urce o tînără. Atît taximetristul, cît şi clienta au murit pe loc. Alte trei persoane au fost rănite şi transportate atunci la spital. Andrei Andronie a fost somat de poliţişti să sufle în etilotest, dar a refuzat. Ulterior a fost dus la secţia de poliţie pentru cercetări. Tînărul venise în Bucureşti pentru scurt timp, el studiind la o universitate din străinătate. Taximetristul Robert Ştefan Micu (32 de ani) care a murit în accident era absolvent a două facultăţi şi se pregătea de nuntă. Sora şi unchiul acestuia au spus că acesta practica taximetria în timpul liber, în rest activînd în cadrul unui ONG.

Sat cu 900 de locuitori, dotat cu teren de sport ultramodern

Un teren de sport ultramodern a fost fost finalizat în satul arădean Groşeni, localitate cu doar 900 de suflete. Terenul de sport a fost construit lîngă şcoala gimnazială din sat şi are gazon sintetic şi instalaţie de nocturnă. Primarul comunei Archiş (de care aparţine satul), Nicolae Valea (PSD), spune că lucrările au fost începute în septembrie 2010 şi au fost finalizate zilele trecute. Bugetul alocat a fost de 180.000 de lei, din care 60.000 de lei de la Consiliul Judeţean. Referitor la suma de 120.000 de lei cheltuită din fonduri locale, primarul nu a spus clar dacă aceasta provine din buget sau din alte surse. Întrebat la ce capitol bugetar a fost prevăzută investiţia, el a afirmat că la "Activităţi culturale şi sportive", însă cînd a fost întrebat dacă cei 120.000 de lei au fost prevăzuţi în bugetele pe cei doi ani pe care s-a întins lucrarea, primarul a spus că nu ştie acest lucru. Ulterior, a afirmat că banii nu sînt din buget, ci "din economii de la diverse alte lucrări". "Sînt bani din surse extrabugetare, din economii de la diverse alte lucrări. Important este că s-a făcut acest teren pentru localnici. Nu s-au făcut fraude, decît economii", a spus edilul. Reprezentanţii CJ Arad spun că au alocat 60.000 de lei pentru acest obiectiv însă nu ştiu din ce surse a provenit diferenţa de 120.000 de lei. "E treaba Curţii de Conturi să afle", a replicat vicepreşedintele CJ Arad Adrian Ţolea (PDL). Satul Groşeni are 900 de localnici, în timp ce localitatea Archiş, unde este Primăria, are doar 350. "La Groşeni avem cea mai mare populaţie, poate e o situaţie unică în judeţ în care satul e mai mare de trei ori decît comuna. Oamenii de aici nu aveau nici o formă de recreere şi de aceea cred că banii au fost cheltuiţi în interesul lor. Instalaţia de nocturnă e bună, pentru că seara tinerii pot să mai iasă să se joace pe teren", a spus edilul.

Mircea Diaconu a preferat leafa de parlamentar

Senatorul PNL Mircea Diaconu i-a cerut primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să îi aprobe încetarea delegaţiei de manager al Teatrului Nottara din Bucureşti. Biroul Permanent al Senatului urma să ia act ieri de această solicitare.
Recent, ANI a descoperit că actorul s-a aflat în conflict de interese, după ce, în calitate de director al teatrului şi-ar fi favorizat soţia să ocupe postul de regizor artistic în aceeaşi instiuţie. De asemenea, inspectorii de integritate au constatat că Diaconu se află în situaţie de incompatilbilitate din decembrie 2008, de cînd ocupă în paralel funcţia de director la Nottara şi pe cea de parlamentar. Verdictul ANI a fost validat în primă instanţă şi de Curtea de Apel Bucureşti, dar Diaconu anunţase că va contesta decizia.
De altfel, senatorul PNL a declarat ieri că demisia sa din funcţia de director al Teatrului Nottara are legătură cu ancheta ANI. El a precizat că a fost de bună credinţă şi că, dacă a fost o eroare, aceasta a aparţinut Senatului. "Are într-un fel legătură cu decizia ANI, pentru că există deja şi o hotărîre judecătorească, de Curte de Apel, deci intermediară, prima care a apărut, care constată incompatibilitatea celor două funcţii, dar mă consideră de bună credinţă şi nu poate nimeni să se îndrepte spre mine cu nici o sancţiune de nici un fel. Dacă e vreo eroare, aceea e la Senat, şi nu la mine", a declarat Mircea Diaconu. El a adăugat că s-a supus deciziei Senatului, care i-ar fi transmis că nu se afla în stare de incompatibilitate.


Un porc a înjunghiat un om

Un bărbat din Calimăneşti a murit ieri ucis de porcul pe care voia să îl sacrifice, după ce animalul a lovit mîna în care proprietarul avea cuţitul, iar lama acestuia s-a înfipt în gîtul bărbatului. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Vîlcea, tragedia a avut loc în cartierul Jiblea, în prezenţa mai multor vecini ai bărbatului, chemaţi de acesta pentru a-l ajuta să taie porcul. "În timp ce oamenii se pregăteau să sacrifice animalul, acesta a lovit cu piciorul mîna în care bărbatul ţinea cuţitul, iar lama s-a înfipt în gîtul stăpînului, care a murit pe loc, într-o baltă de sînge. A fost chemată şi ambulanţa, dar nu s-a mai putut face nimic, medicii constatînd decesul", a declarat purtătorul de cuvînt al Poliţiei Vîlcea, Eusebiu Predonescu. Victima avea 49 de ani.

Ponta vrea să strîngă peste 5 milioane de semnături pentru suspendare

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat ieri că USL doreşte să strîngă 5,2 milioane de semnături pentru susţinerea suspendării din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, adică numărul de voturi pe care acesta le-a obţinut la turul al doilea al alegerilor din 2009. Ponta a spus că pentru USL "un obiectiv mai ambiţios" decît voturile din Parlament pentru eventuala cerere de suspendare din funcţie a preşedintelui este obţinerea de semnături de la populaţie. "Suportul popular, şi vrem să obţinem tot atîtea semnături cîte voturi a luat Băsescu în 2009, este mult mai important pentru noi decît şmecheriile şi trădările din Parlament pe care se bazează acum Traian Băsescu. Le mai dă la UDMR o funcţie ca să nu voteze suspendarea, îi mai dă lui Blaga o maşină şi un birou ca să nu mai fie supărat", a spus el. Ponta a afirmat că a primit de la Călin Popescu Tăriceanu un draft al cererii pe care USL vrea să o înainteze Parlamentului pentru suspendarea preşedintelui, din care rezultă că Traian Băsescu se substituie tuturor puterilor statului.
La turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din anul 2009, Traian Băsescu a obţinut 5.275.808 voturi, potrivit rezultatelor finale anunţate de BEC.

Eclipsă totală de Lună în 10 decembrie, vizibilă şi din România

O eclipsă totală de Lună va avea loc în 10 decembrie şi va fi vizibilă în totalitate în Asia şi Australia, din România putînd fi observată cea de-a doua jumătate, începînd cu ora 16.30. Eclipsa se va produce între orele 13.33 şi 19.30, cînd Luna va intra în penumbra, umbra şi apoi din nou în penumbra Pămîntului. Însă eclipsa se va vedea în totalitate doar în Asia şi Australia. Din America de Nord, Europa şi Africa se va vedea pe jumătate - americanii vor vedea prima jumătate, în timp ce din România se va vedea cea de-a doua jumătate, potrivit Observatorului Astronomic din Capitală.
Astfel, pentru România, Luna va răsări sîmbătă de la ora 16.30, cînd va fi acoperită de umbra Terrei, pînă la 16.56. Apoi se va putea vedea cum Luna iese din umbră, începînd cu ora 16.57, pînă la 18.18, cînd va intra în penumbră. Întrucît penumbra este transparentă, se poate considera, din punct de vedere vizual, că eclipsa a luat sfîrşit. Din punct de vedere geometric însă, eclipsa se va termina la ora 19.30, cînd Luna va ieşi complet şi din penumbră.
Pentru a observa eclipsa nu este necesar un instrument astronomic, fenomenul fiind vizibil cu ochiul liber, însă, cum Luna abia îşi începe ascensiunea la ora 16.30, este nevoie ca orizontul estic să fie liber pentru a putea fi observată. Totodată, eclipsa se poate vedea numai dacă este senin, nefiind vizibilă în condiţii de nori, ploaie sau ninsoare.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
doru, acum 4533 zile, 2 ore, 56 minute, 16 secunde
ce sa mai vorbim ,nu e de vina baiatul,ci parintii lui ca a crescut un criminal,dar nu e singurul din tara mai sant si in focsani ,ati uitat cind ditamai executorul judecatoresc din focsani gelu citeste integral
PAPILLON, acum 4533 zile, 9 ore, 34 minute, 33 secunde
OARE MAGISTRATII CARE L-AU ELIBERAT PE ACEST CRIMINAL, NU CUMVA L-AU SI PREMIAT. BRAVO NATIUNE, BRAVO JUSTITIA ROMANA. DACA ERA UN PRAPADIT, DACA ERA UN OM DE RAND II MAI DADEA DRUMUL DIN AREST? citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.