Ultima oră

Prefectul a stat la sfat cu scriitorii despre Monografia judeţului

Mihaela Beșleagă
16 nov 2011 1852 vizualizări
Prefectul Sorin Hornea a iniţiat realizarea unei monografii a judeţului Vrancea. Ieri, la Prefectură, a avut loc o primă întîlnire a scriitorilor vrînceni, autori de monografii, cu prefectul.

Potrivit acestuia, în proiect vor fi implicaţi toţi potenţialii susţinători, scriitori, primari, bibliotecari, urmînd ca apoi să fie formate două colective de lucru. “Trebuie să desemnăm un colectiv, iar acel colectiv va trebui să-şi gestioneze munca. Munca o vom împărţi în două capitole: documentare şi redactare. Din cîte am discutat astăzi (ieri, n. r.) e un parcurs greu şi dacă nu ne vom da cu toţii mîna nu va putea fi realizat”, a declarat Sorin Hornea. Momentan, nu se ştie ce costuri ar putea implica o asemenea iniţiativă şi din ce surse. La întîlnirea de ieri au participat Florin Micu Iliescu, directorul  de la Direcţia pentru Cultură Vrancea, precum şi principalii autori de monografii din judeţ, Petre Abeaboeru, Costică Neagu, Valentin Muscă, Cezar Cherciu şi Florinel Agafiţei. Colegul nostru,  Valentin Muscă, a adresat o scrisoare deschisă prefectului, publicată în ediţia ziarului nostru de ieri, în care îşi manifestă  opinia conform căreia redactarea unei monografii trebuie să se facă de un colectiv de autori avizaţi. „Nu vreau să vă transform visul în coşmar, ci doresc prin această scrisoare deschisă să vă pun în gardă pentru a evita un eşec de proporţii şi să nu deveniţi «patronul» unui proiect falimentar din punct de vedere ştiinţific”, notează colegul nostru în scrisoarea adresată prefectului. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
C.N., acum 4549 zile, 5 ore, 2 minute, 45 secunde
Dle Relu, Cu tot respectul, cred ca nu stii ce este o monografie, nu stii ca monografia este o lucrare care aduce in actualitate trecutul, gandit ca model, dar si ca factor care nu mai trebuie citeste integral
relu, acum 4549 zile, 10 ore, 18 minute, 35 secunde
Merita o asemenea lucrare.Mai ales ca repere sunt destule.Ar fi bine ca ea sa cuprinda noutati si nu trimiteri la inaintasi ca Giurascu,Mehedinti sau Taroiu.
marius, acum 4549 zile, 12 ore, 15 minute, 57 secunde
Intre timp, dl. Moldoveanu e profesor doctor si, da, a scris o lucrare despre toponimia de valea Milcovului. Cred ca ar fi cel mai in masura sa realizeze o monografie a Vrancei.
monografu, acum 4549 zile, 14 ore, 29 minute, 19 secunde
bai! io de ce n-am fost chemat? vor sa faca monografia furand de prin cartile altora? Se pare ca asta vor.
stefana, acum 4549 zile, 14 ore, 33 minute, 56 secunde
Cred ca exista o monografie a satelor vrancene, o toponimie vranceana, din bazinul Milcovului si alte lucrari ale domnului profesor conf. dr. Moldoveanu Gheorghe. Imi amintesc de acea lucrare pentru citeste integral
RASPOPITU, acum 4549 zile, 17 ore, 2 minute, 25 secunde
Dar Petre Abeaboeru este scriitor?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.