Ultima oră

COLOANA de stiri internationale:Transplantul de organe creşte de două ori riscul de cancer

Ziarul de Vrancea
9 nov 2011 1574 vizualizări
Riscul de a dezvolta o afecţiune oncologică dintr-un număr de 32 de tipuri de cancer este de două ori mai mare în cazul persoanelor care beneficiază de un transplant de organe, conform unui studiu al experţilor americani, citat de MediaDaily.

O echipă de cercetători, condusă de profesorul Eric Engels, de la National Cancer Institute din SUA, a analizat date privitoare la mai mult de 175.000 de transplanturi realizate pe teritoriul Statelor Unite ale Americii între 1987 şi 2008, dintre care mai mult de jumătate (58,4%) au fost transplanturi de rinichi, 21,6% - de ficat, 10% - de inimă şi 4% - de plamîni. Potrivit autorilor studiului, creşterea riscului de cancer după transplantul de organe este asociat medicamentelor imunosupresoare, destinate să prevină respingerea transplantului.

Islanda a liberalizat piaţa muncii pentru cetăţenii români

Guvernul Republicii Islanda a decis liberalizarea totală a pieţei islandeze a muncii pentru cetăţenii români, începînd cu 1 ianuarie 2012, informează MAE. Parlamentul European (PE) a adoptat, recent, o rezoluţie care recomandă ţărilor UE să anuleze restricţiile impuse muncitorilor din România şi Bulgaria începînd din 2012. Zece state UE mai au în vigoare restricţii în acest sens, şi anume Austria, Belgia, Franţa, Germania, Irlanda, Italia, Luxemburg, Malta, Marea Britanie şi Olanda.

Un pilot rus prins că a consumat canabis înaintea unui zbor cu 192 de pasageri la bord

Urme de canabis au fost detectate în sîngele comandantului şi unei însoţitoare de bord ai unui avion de curse interne, care se pregătea să decoleze de la Magadan, în Extremul Orient rus, cu 192 de pasageri la bord, a anunţat ieri Agenţia federală pentru transporturi aeriene. Faptele s-au produs la 21 octombrie, înainte ca avionul să decoleze spre Moscova, aflată la 7.000 kilometri distanţă, a anunţat Aleksandr Bugakov, directorul Departamentului Nord-Est al Agenţiei federale pentru transporturi aeriene (Rosaviatsia). "Pulsul accelerat şi o tensiune sanguină ridicată prezentate de către comandant, pilotul secund şi o însoţitoare de bord au suscitat suspiciunile medicilor", care au solicitat înlocuirea echipei, a precizat Bugakov. Contactată de AFP, Rosaviatsia a confirmat că medicii nu i-au permis comandantului avionului să plece în cursă, dar fără să precizeze motivul. Cu o săptămînă înainte de acest incident, un pilot în vîrstă de 32 de ani al unei companii din Iakuţia (Siberia de Est) a fost reţinut avînd asupra sa un amestec interzis pentru fumat, pe care a mărturisit că îl consuma în mod regulat. Rezultatele anchetei oficiale asupra prăbuşirii, în iunie, a unui avion Tupolev care efectua o aterizare în Carelia (nord-vest), soldată cu 47 de morţi, au relevat că pilotul avea o concentraţie de alcool în sînge de 0,8 grame/litru, echivalentul unui pahar de vodcă. După o serie de catastrofe aeriene în acest an, autorităţile ruse intenţionau să echipeze cabinele avioanelor cu teste de alcoolemie, anunţa presa rusă la sfîrşitul lui octombrie.

O femeie care s-a aruncat de pe un pod şi a supravieţuit, ignorată de trecători

Un nou caz şocant a relansat dezbaterile legate de criza morală prin care trece societatea chinezească. O femeie s-a aruncat de pe un pod care traversa o autostradă. Femeia era în viaţă, iar corpul acesteia zace în mijlocul drumului. Timp de peste un minut, nici o maşină nu se opreşte pentru a o ajuta. Incidentul vine la trei săptămîni după scandalul declanşat de moartea micuţei Yue Yue, fetiţa călcată de două maşini şi lăsată să zacă în drum. Scena, filmată de un pasager dintr-o maşină care circula la periferia oraşului Chengdu, în Sichuan, a fost postat pe Internet în data de 2 noiembrie. În înregistrare se aude cum un alt pasager din maşină sună la serviciile de urgenţă. În jur însă, indiferenţă. Maşinile încetinesc, dar îşi continuă drumul. Videoclipul, postat pe forumul Chengdu QQ, are peste 73 de pagini de comentarii. Cu trei săptămîni în urmă, o fetiţă de numai doi ani a fost călcată de o camionetă. Trecătorii au preferat însă să-şi vadă de treburile lor, lăsînd-o să zacă în stradă, unde a fost lovită din nou, cîteva minute mai tîrziu, de un al doilea autovehicul. Fetiţa a decedat ulterior la spital.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.