Ultima oră

Poliţiştii nu dau amenzi pînă nu “se încalţă” cu anvelope de iarnă

Aurelian Ivan
28 oct 2011 2093 vizualizări
Poliţiştii vrînceni promit să îşi echipeze maşinile cu cauciucuri de iarnă pînă la data de 1 noiembrie

Poliţia vrînceană  are cîteva maşini de “încălţat” cu anvelope de iarnă, nu glumă. Surse din poliţie vorbesc  de vreo 170 de “bucăţi” ale IPJ care trebuie să fie dotate de iarnă. Obligativitatea impusă de Ministerul Transporturilor ca din acest  an toate maşinile din Romania să fie dotate cu pneuri de iarnă a dat fiori încă de anul trecut şoferilor, cînd s-ar fi dorit pusă în aplicare legea.  Dar Camera Deputaţilor a dat votul favorabil pentru ordonanţa care impune această obligativitate din iunie anul acesta.  Aşa că poliţiştii trebuie să respecte şi ei ordonanţa, iar echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarna va fi valabilă  începînd de marţi, 1 noiembrie, pînă la 1 martie 2012. Inspectoratul Judeţean de Poliţie are numai la Serviciul  Rutier şi cel de Ordine Publică vreo 100 de maşini pentru care trebuie să aibă cauciucuri de iarnă. Poliţiştii spun că au anvelope şi de anul trecut pe care le vor folosi în acest an, însă mare parte din ele s-au achiziţionat prin licitaţie publică, acest aspect fiind o prioritate pentru Ministerul de Interne. Un calcul simplu arată că la cele aproape 170 de maşini sînt necesare peste 600 de anvelope. La 200 de lei un cauciuc, pentru maşinile Poliţiei Vrancea statul scoate din buzunar 136.000 de lei. În condiţiile în care poliţiştii vrînceni vor folosi cauciucuri de anul trecut la unele maşini, suma mai scade. Oamenii legii au dat asigurări că vor avea maşinile pregătite înainte de prima ninsoare. „Pînă la 1 noiembrie tot parcul auto al IPJ Vrancea va avea anvelope specifice sezonului rece”, ne-a asigurat Bogdan Toader, purtătorul de cuvînt al IPJ Vrancea. Focşănenii au intrat deja în febra cumpărăturilor de pneuri de iarnă şi au luat cu asalt service-urile şi magazinele pentru a-şi echipa maşina corespunzător. Nu de alta, dar e obligatoriu, iar amenzile încep de la 500 şi ajung pînă la 1.300 de lei. (Aurelian IVAN)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.