Ultima oră

Una din victimele lui Huidu avea rude în Vrancea

Ziarul de Vrancea
19 oct 2011 2152 vizualizări
“L-am cunoscut pe Ştef, cum îi spuneau cei din familie, era un om deosebit, cu mult respect şi foarte modest”, ne-a spus Vasile Tarciniu, profesor la Liceul Teoretic “Duiliu Zamfirescu” Odobeşti despre una din victimele din accidentul provocat de Şerban Huidu u accidente similare s-au produs şi în Vrancea

Ştefan Lungu Balog, bărbatul de 65 de ani care conducea Dacia Logan implicată în accidentul provocat de Şerban Huidu avea rude în Vrancea. Familia sa din Odobeşti şi Jorăşti a aflat din presă despre teribilul accident în care Ştefan Lungu, soţia sa şi prietenul lor şi-au pierdut viaţa. Nu le-a venit să creadă ce s-a întîmplat, descriindu-l ca pe un om foarte calculat în toate, mai ales că şofer fiind, nu avusese sancţiuni şi conducea cu prudenţă. “Paradoxal, cei rămaşi în viaţă sînt compătimiţi mai mult decît familiile celor trei victime! Se uită că acei oameni au fost omorîţi de o maşină care a intrat pe contrasens. Că a fost vorba de viteză excesivă, de derapaj, de o manevră imprudentă, de neatenţie în conducere, ajungem tot la un vinovat. Chiar pe un carosabil umed, dacă se circula cu viteză regulamentară, totul era în regulă. Nimeni nu vorbeşte de circulaţie preventivă. Dacă în faţa lui era o maşină puternică, tir, autocar, alta era situaţia, viaţa propriei familii era mult periclitată. Cei din Logan au avut ghinionul fatal de a le ieşi în cale. Eu l-am cunoscut pe Ştef, cum îi spuneau cei din familie, era un om deosebit, cu mult respect şi foarte modest. Transmit familiei îndoliate condoleanţe”, ne-a spus Vasile Tarciniu, profesor la Liceul Teoretic “Duiliu Zamfirescu” Odobeşti, un apropiat al familiei.  Reamintim că duminică, 16 octombrie, realizatorul tv Şerban Huidu a fost implicat într-un accident rutier grav produs pe DN 1, în dreptul localităţii braşovene Timişul de Sus. Maşina de teren la volanul căreia se afla Huidu a intrat pe contrasens, ciocnindu-se frontal cu o Dacia Logan condusă de Ştefan Lungu, care circula regulamentar. Toţi pasagerii din Logan au decedat în urma impactului.

Accidente similare în Vrancea

Accidente de genul celui în care a fost implicat realizatorul tv Şerban Huidu se petrec aproape în fiecare lună pe şosele din ţară. Nici judeţul Vrancea nu a fost ocolit de astfel de accidente. Cel mai cunoscut caz este cel al unui patron din Focşani, care a omorît doi tineri, pe E 85. Accidentul a avut loc în urmă cu mai bine de cinci ani, cînd acesta, aflat sub influenţa alcoolului, a pierdut controlulul volanului într-o curbă de pe raza comunei Goleşti şi a intrat cu BMW-ul într-o maşină Dacia în care se aflau doi elevi de liceu. Virgil Laurenţiu Petrache, 22 ani, şi Daniel Ochian, 21 ani, ambii din Focşani, şi-au pierdut viaţa după ce Dacia în care se aflau a fost lovită violent. Şoferul BMW-ului, Costel Pascu, 46 ani, din Focşani, a primit în cele din urmă o pedeapsă cu suspendare. Ultimul caz de acest fel s-a întîmplat în luna octombrie 2010, cînd băiatul viceprimarului din comuna Bilieşti, Valeriu Mihalache, a fost omorît de un şofer imprudent. Un tînăr de 21 de ani din Adjud, Ionel Gherman, aflat la volanul unui TIR, a intrat pe contrasens şi a izbit în plin microbuzul în care se afla bărbatul din Bilieşti. Un alt caz care o şocat  opinia publică s-a petrecut în 2007, de Sfîntul Ioan. Gheorghiţă Spiridon, un bărbat din Străoane, a omorît cu maşina o fetiţă de 15 ani şi le-a rănit grav pe sora şi pe mătuşa ei. Acesta era băut în momentul producerii accidentului, avînd o alcoolemie de 0,90 mg/l. Fetele şi mătuşa lor se întorceau de la biserică. Cei vinovaţi de ucidere din culpă scapă de cele mai multe ori cu pedepse cu suspendarea. “Cei care provoacă astfel de accidente sînt cercetaţi în general în stare de libertate. Nu pot fi reţinuţi pentru că fapta este comisă fără intenţie. Doar în cazul în care apar şi alte infracţiuni, gen alcoolemie, fugă de la locul accidentului sau conducere fără permis, cei în cauză pot fi reţinuţi de magistraţi. Astfel de cazuri sînt însă destul de rare. Chiar îmi aduc aduc aminte că am avut un caz cu un şofer din Focşani care a lovit un pieton, la Dumbrăveni, şi a fugit de la locul faptei. Victima a fost rănită grav, dar a rămas în şanţ pînă dimineaţa şi a murit. Instanţa a considerat însă că şoferul poate fi cercetat în stare de libertate”, ne-a precizat comisarul şef Viorel Gheorghe, şeful Serviciului Rutier Vrancea. (Gabriela DRĂGHICI, Dan CHIRIAC)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.