Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
17 oct 2011 790 vizualizări
Veterinarii vor vaccina antirabic cîinii şi pisicile cu stăpîn

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vrancea vor începe luna aceasta campania de vaccinare antirabică a cîinilor şi pisicilor din gospodăriile populaţiei. “Acţiunea Sanitar Veterinară din cadrul programului strategic pentru anul în curs este suportată de stat şi se efectuează numai la animalele pentru care au fost emise carnete de sănătate inseriate şi numerotate potrivit alocării marjelor de serii de numere de către autoritatea centrală. În acestea trebuie obligatoriu să fie completate numele şi prenumele proprietarului/deţinătorului, domiciliul acestuia, specia, codul de identificare, după caz, rasa, sexul, vîrsta, culoarea şi semnele particulare ale animalului”, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei. (S. T.)

S-a schimbat procedura de eliberare a certificatului fiscal

Ministerul Finanţelor Publice a schimbat procedura de eliberare a certificatului de atestare fiscală, ca urmare a modificărilor aduse Codului Fiscal. Acestea prevăd că la eliberarea acestui certificat contribuabilul poate solicita înscrierea sumelor certe, lichide şi exigibile pe care le are de încasat de la autorităţile contractante, aşa cum sînt definite în OUG 34/2006, privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii. Pentru a beneficia de această facilitate introdusă în Codul Fiscal, contribuabilul în cauză trebuie ca, odată cu depunerea cererii de eliberare a certificatului de atestare fiscală, să depună şi documentul eliberat de autorităţile contractante prin care se certifică cuantumulor restanţelor. Documentul este valabil 20 de zile de la data emiterii, se arată într-un comunicat de presă al Finanţelor. (M. B.)





 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.