Ultima oră

Video!!!Consilierii PDL “contra”, iar cei de la PNL s-au abţinut să dea mai mulţi bani la “Bachus”

Mihaela Beșleagă
27 sep 2011 1068 vizualizări
Alocarea a încă 130.000 lei pentru organizarea Festivalului Internaţional al Viei şi Vinului “Bachus” a născut discuţii aprinse astăzi în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean.

Consilierii PDL s-au opus acestei suplimentări, spunînd că suma totală alocată pentru festival este exorbitantă în condiţiile actuale de criză. Este vorba despre 781.000 lei în total, adică 186.000 de euro. “Nu sînt împotriva organizării festivalului Bachus. Dar sînt împotriva alocării unor sume atît de mari, peste 100.000 de euro numai pentru artişti (123.800 euro, n. r.). Cu banii ăştia putem realiza alte lucrări, de exemplu plombarea drumului judeţean Focşani – Suraia. Nu se justifică să plătim aşa de mulţi bani pentru artişti. Putem să-i ţinem o lună la noi să ne cînte pe banii aceştia. Luăm bani de la fondul de salarii şi îi ducem la paranghelii”, a declarat consilierul PDL Emilian Diaconu. Grupul PDL a votat împotriva proiectului de hotărîre pentru rectificarea bugetului. Şi grupul de consilieri PNL, prin vocea consilierului Eduard Lambrino, s-au abţinut de la vot, motivînd criza economică. Însă proiectul a fost adoptat cu majoritatea voturilor consilierilor PSD, aşa încît “Bachus” a primit mai mulţi bani. Dacă iniţial în proiectul de hotărîre se prevedea că suma de 130.000 lei este retrasă de la capitolul “autorităţi executive”, mai exact din salariile funcţionarilor de la Consiliul Judeţean (CJ), ulterior, pe parcursul şedinţei, preşedintele Marian Oprişan a făcut precizarea că Ministerul Agriculturii a suplimentat bugetul Camerei Agricole cu subvenţii de… exact 130.000 lei. Aşa încît aceşti bani intră mai întîi în bugetul CJ şi cel mai probabil vor fi transferaţi pentru suplimentarea Festivalului. În ediţia de mîine vom reveni cu amănunte despre discuţiile aprinse purtate azi la CJ Vrancea. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Suraianu, acum 4600 zile, 5 ore, 26 minute, 15 secunde
Suraeni nu-l va uita pe OPRISAN si pe cosilieri PSD si PNL pentru deplorabilul drum Focsani-Suraia.Veniti la Suraia si veti vedea adevarul.
bobo, acum 4600 zile, 12 ore, 20 minute
din pacate se pare ca in vrancea bunul simt mai exista doar la pdl si pnl. iar baronul portofel a dat inca o data masura grandomaniei sale si a dispretului fata de toti cetatenii acestui judet. pentru citeste integral
Cetatean, acum 4600 zile, 12 ore, 23 minute, 14 secunde
CAPUL LUI OPRISAN VREM !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.