Ultima oră

Hornea: “Trebuie să privim instituţiile statului ca pe o firmă”

Mihaela Beșleagă
25 sep 2011 1456 vizualizări
Subprefectul judeţului crede că unele cheltuieli din instituţiile statului sînt inutile şi că “trebuie să avem mai multă milă de banul public”

Instituţia Prefectului din Vrancea a trimis recent la Guvern o analiză a costurilor cu personalul auxiliar din instituţii, care ar putea fi reduse în contextul anunţatei regionalizări a deconcentratelor. Subprefectul Sorin Hornea declară că, în urma acestei documentări, la nivelul fiecărei instituţii s-a observat că personalul auxiliar ocupă între 10% şi 20%. Este vorba despre contabili, personalul de la resurse umane, şoferi sau muncitori de întreţinere, care încarcă statul de plată şi de multe ori doar “plimbă o mapă”. Subprefectul spune că din experienţa de la firma sa, banul public poate fi mai bine gestionat. “Instituţiile trebuie să le privim ca pe o firmă privată, trebuie să avem milă de banul public. Trebuie să realizăm o eficientizare a cheltuirii banului public“, a menţionat subprefectul. Hornea a prezentat la Colegiul Prefectural din 24 august o situaţie potrivit căreia în toate deconcentratele din judeţ se cheltuie în plus pentru funcţionare peste 5 milioane de lei noi (50 miliarde lei vechi), în contul secretarelor, contabililor, şoferilor şi a compartimentelor de  resurse umane. Subprefectul a adăugat că eventualele disponibilizări sînt necesare, pentru că “protecţie socială înseamnă altceva, nu să angajăm un om care să stea degeaba”. Hornea consideră că din aceste reorganizări la nivelul instituţiilor nu va avea de suferit relaţia cu cetăţeanul. Se pare că o posibilă regionalizare a instituţiilor ar presupune concentrarea la nivel regional a tuturor instituţiilor judeţene, iar in teritoriu să rămînă doar nişte birouri, care să preia problemele cetăţenilor. Deocamdată nu s-a primit niciun răspuns de la centru privitor la modul cum vor fi reorganizate instituţiile. Conform planului de regionalizare gîndit de PDL, Vrancea ar urma să facă parte din regiunea de Sud-Est alături de Buzău, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Constanţa. (M. BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Vadim Tudor, acum 4601 zile, 15 ore, 48 secunde
Acest cameleon politic uita sa spuna ca PDL-ul a angajat peste tot in deconcentrate neamuri si clientela politica si acum vor sa dea afara oamenii cu vechime in institutii si pe cei care nu se supun citeste integral
RASPOPITU, acum 4601 zile, 15 ore, 10 minute, 9 secunde
Adică el vrea să scadă cheltuielile si a trimis o adresă acum....Bun baiat...Tovarăse Hornea...criza a început de mult...Poate în urma adresei "delamatale" se va face o comisie să citeste integral
db, acum 4601 zile, 20 ore, 30 minute, 21 secunde
Pai daca le facem firma in primul rand institutiile statului ar trebui sa renunte la contractele paguboase pe care le au cu firmele lui Hornea.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.