Ultima oră

Liberalul Kanty Popescu plantează arbori în Piaţa Unirii

Ziarul de Vrancea
21 sep 2011 2758 vizualizări
Firma sa de la ieşire din Focşani spre Boloteşti a furnizat 200 de arbori pentru spaţiile verzi din centrul oraşului Focşani u consilierul judeţean PNL ne-a explicat că a acceptat contractul din “responsabilitate obştească”, valoarea lui nefiind foarte mare, 4.000 lei u compania care reabilitează centrul istoric ar fi putut apela şi la serele primăriei, însă responsabilii spun că nu le dă voie legislaţia u în trecut, firma liberalului Kanty Popescu a îngrijit şi florile de la Direcţia de Finanţelor Publice

Afaceri verzi pe bani europeni! Firma consilierului judeţean PNL Cătălin Kanty Popescu plantează de zor arbuşti ornamentali în Piaţa Unirii din Focşani. Firma Ilimar Garden SRL, care are spaţiu de prezentare la ieşire din Focşani spre Boloteşti, a cîştigat un contract în subantepriză cu Unicom Galaţi, după cum a recunoscut Cătălin Popescu. Liberalul spune că a acceptat să ofere material dendrologic din “responsabilitate obştească”, firma sa fiind singura de profil din judeţ. “Am un contract în subantrepriză cu Unicom Galaţi, nu cu Primăria Focşani, pentru plantarea a 200 de arbori. Am ales să onorez contractul pentru că nu există o altă firmă specializată. Pentru lucrări primesc 4.000 lei”, ne-a declarat Cătălin Popescu. Printre speciile plantate de muncitori pe spaţiile verzi din Piaţa Unirii şi Grădina Publică se numără stejari şi platani, dar şi o serie de arbuşti ornamentali, toate provenite de la Ilimar Garden. Cătălin Popescu spune că firma sa nu va răspunde pentru eventualele specii care nu se prind, care se usucă sau care vor fi deteriorate de petrecăreţii care urmează să-l cinstească pe Bachus la Festivalul Viei şi Vinului, care începe la sfîrşitul lunii. “Noi cînd îi plantăm nu ne gîndim la dăunătorii umani, ci la condiţiile climaterice. Am terminat de plantat arborii în cîteva ore”, ne-a mai spus Popescu. Omul de afaceri liberal a explicat şi de ce firma care lucrează în Piaţa Unirii nu a putut apela pentru plantat copaci la serele Direcţiei de Dezvoltare şi Servicii Publice, care au puzderie de soiuri de plante. Faptul că Direcţia este în subordinea Primăriei şi nu societate comercială, nu îi oferă dreptul de a participa la licitaţii (SIC!)  Acest aspect aduce din nou în discuţie necesitatea rentabilizării Direcţiei de Dezvoltare şi transformarea ei în societate pe acţiuni, aşa cum Primăria Focşani a făcut cu Transport Public sau Administraţia Pieţelor. Acest lucru a fost solicitat la recenta şedinţă de CL de aleşii municipali.

Kanty i-a supravegheat pe muncitori



Muncitorii din Piaţa Unirii lucrau ieri la cîteva dintre ultimele detalii ale proiectului de restaurare a Pieţei şi Grădinii Publice. Mai exact, aceştia plantau copaci, sub atenta supraveghere a lui Cătălin Popescu, în zonele în care din cauza nevoii de spaţiu de manevră sau din neatenţie, în ultimii ani, au fost raşi copaci. Aşadar, pomii au fost sădiţi în jurul lacului artificial, pe lîngă centrele meşteşugăreşti din faţa magazinului Romarta, dar şi pe aleea din dreapta Primăriei. De asemenea, muncitorii udau atît pămîntul cît şi puieţii abia plantaţi, în timp ce alţi lucrători urcaţi pe utilaje presau pavimentul din parc. Pietrişul care a făcut atîta vîlvă în rîndul focşănenilor „dă” bine în peisaj, dar nu este deloc practic. Dacă vrei să vii în parc cu o încălţăminte mai elegantă şi nu numai, îţi este imposibil deoarece suprafaţa pe care calci este instabilă. Pe lîngă acest aspect mai apare şi o întrebare cît se poate de legitimă. Cum vor curăţa autorităţile cojile de seminţe, frunzele şi gunoaiele aruncate de „civilizaţi” pe jos? Totuşi, se pare că pe aceste alei va fi o mixtură de pietricele şi nisip, mixtură care odată întărită va forma o suprafaţă stabilă. (I. CREŢU, S. TUDOSE)


Kanty Popescu - de la deputăţie şi diplomaţie la afaceri cu flori

Fost deputat PSD în mandatul 2000-2004 şi consilier economic la Ambasada Romaniei din Maroc pentru cîteva luni, Catălin Kanty Popescu actualmente trecut în barca PNL a primit în anul 2007 o finanţare europeană pentru o afacere “de familie” cum zicea acesta la vremea respectivă. Popescu a primit nici mai mult nici mai puţin de 350.000 de euro prin programul SAPARD pentru o seră de flori, pe care o deţine împreună cu familia sa. În timpul guvernării liberale, firma lui Popescu s-a îngrijit chiar şi de florile din Direcţia Generală a Finanţelor Publice, de un tratament special beneficiind bonsaiul Vasilică din biroul directorului general Eugen Ciorici. În plus, s-a ocupat şi de întocmirea de studii de fezabilitate pentru înfiinţarea de spaţii verzi în unele localităţI din judeţ. În această primăvară, pentru că florile nu s-au mai vîndut atît de bine de cînd cu recesiunea, firma Ilimar a produs şi răsaduri de roşii şi castraveţi, mult mai vandabile. Cum pe vreme de recesiune orice contract este bun, chiar şi suma de 4.000 de lei nu este de neglijat. Dacă patronul nu ar fi fost un susţinător al Uniunii Social Liberale cu siguranţă că firma consilierului judeţean Popescu nu ar fi obţinut nici măcar acest contract modest în comparaţie cu altele din zona politică, judecînd după cum se fac afacerile cu bani publici în Vrancea. După cum se ştie din bugetul de peste 8 milioane de euro alocat de Uniunea Europeană reabilitării perimetrului istoric din centrul Focşaniului s-au înfruptat mulţi clienţi politici apropiaţi PSD, care au încheiat contracte de subantrepriză cu firma Unicom Galaţi. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, care supervizează lucrările, a refuzat să facă publică lista subcontractorilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
balena esuata, acum 4606 zile, 15 ore, 29 minute, 41 secunde
Popescu, membru in BPT al PNL Vrancea( care se da inca vicepresedinte), alaturi de Dobre si Sapunaru, aduc in permanente prejudicii de imagine partidului si acum si USL-ului, cu afacerile lor imorale citeste integral
vali, acum 4606 zile, 16 ore, 25 minute, 37 secunde
Bine ca se mai pune un pom.E PREA PUTIN PENTRU REFACEREA UNUI SPATIU VERDE, PRINTRE ATATEA BETOANE.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.