Ultima oră

Imigranţii debarcaţi în Italia fac revoluţie

Ziarul de Vrancea
21 sep 2011 792 vizualizări
In urma confruntărilor dintre manifestanţi tunisieni şi poliţişti în Lampedusa, mai mulţi participanţi au ajuns la spital

Aproximativ 12 persoane au fost rănite în urma confruntărilor dintre poliţie şi cîteva sute de manifestanţi tunisieni care manifestau ieri pe insula italiană Lampedusa împotriva condiţiilor de primire. Poliţiştii echipaţi cu caschete şi scuturi loveau cu bastoanele imigranţii care au sărit de la o înălţime de trei-patru metri într-o curte pentru a scăpa de lovituri, potrivit imaginilor difuzate de postul de televiziune Sky TG-24. Potrivit agenţiei Ansa, trei membri ai forţelor de ordine au fost răniţi, la fel ca aproximativ zece manifestanţi tunisieni.
Tensiunea a crescut în ultimele zile pe insulă, odată cu prezenţa a peste 1.000 de imigranţi tunisieni care vor să fie transferaţi în centre de primire în Italia, dar ar trebui mai degrabă repatriaţi, în virtutea unui acord semnat între Tunis şi Roma. Un grup dintre ei a provocat marţi după-amiază un incendiu care a distrus trei clădiri din centrul de primire local. Tensiunea a continuat să crească ieri dimineaţă, cînd circa 300 de imigranţi tunisieni au defilat pe străzile insulei Lampedusa strigînd "libertate, libertate".
Unii locuitori au aruncat cu pietre în imigranţi care au ripostat şi au ameninţat că vor arunca în aer butelii, potrivit aceleiaşi surse. Cîteva sute de locuitori ai insulei Lampedusa au asediat şi sediile municipalităţii unde s-a baricadat primarul De Rubeis căruia i se reproşează o linie de conduită prea tolerantă faţă de imigranţi.
Peste 48.000 de imigranţi ilegali veniţi din Tunisia sau Libia au ajuns de la începutul acestui an în sudul Italiei după ce au traversat Mediterana în ambarcaţiuni improvizate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.