Ultima oră

Coloana:Handbalistele debutează cu Tunisia

Ziarul de Vrancea
6 sep 2011 981 vizualizări
Naţionala de handbal feminin a Romaniei va debuta la Campionatul Mondial din Brazilia, în data de 3 decembrie, într-un meci cu reprezentativa Tunisiei.

Federaţia Internaţională de Handbal a anunţat programul complet al meciurilor din faza grupelor, la CM din Brazilia (2-18 decembrie), la care Romania va juca în grupa C, la Sao Paolo, alături de reprezentativele Franţei, Braziliei, Tunisiei, Cubei şi Japoniei. Tricolorele vor avea de luptat şi cu fusul orar, urmînd a disputa două meciuri de la ora Romaniei 23.15, iar unul după miezul nopţii, de la 01.45. Programul meciurilor Romaniei în grupa C este următorul: Romania-Tunisia (3 decembrie, ora 21.00, ora Romaniei), Romania-Cuba (5 decembrie, ora 21.00), Romania-Japonia (6 decembrie, ora 23.15), Romania-Brazilia (8 decembrie, ora 01.45) şi Romania-Franţa (9 decembrie, ora 23.15).

Chivu, convocat la Bucureşti

 


Fundaşul echipei Internazionale Milano Cristian Chivu a venit, luni, la Tribunalul Bucureşti, fiind citat ca martor în dosarul privind transferurile de jucători, în care sînt judecaţi mai mulţi oameni din fotbal.  Cristian Chivu a ajuns la instanţă în jurul orei 12.00 şi nu a vrut să facă nici o declaraţie. Chivu a mai fost citat ca martor în acest dosar, însă pînă acum el nu a dat curs citaţiilor. El urmează să fie chemat în boxa martorilor pentru a da declaraţii cu privire la unele transferuri de jucători. La instanţă au mai venit Iulian Arhire, Dinu Mihai Gheorghe, Mircea Blaj, Petre Badea, Marcel Popescu şi Ion Stan. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, în 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Neţoiu, Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

  


Dopat cu sînge propriu

  


Ancheta pentru dopaj ce l-a vizat pe rutierul italian Riccardo Ricco s-a încheiat cu o concluzie ce confirmă informaţiile conform cărora ciclistul şi-a făcut o transfuzie cu propriul sînge, în luna februarie, a anunţat cotidianul Gazzetta dello Sport. Conform mărturiilor obţinute de poliţia din Modena, sportivul în vîrstă de 27 de ani şi-a făcut o transfuzie cu propriul sînge, ce a dus în 6 februarie la spitalizarea sa pentru un blocaj renal. O infirmieră a declarat că Ricco avea un hematom la un braţ, din cauza unei înţepături anterioare, şi a cerut să i se introducă acul în celălalt braţ. Pe de altă parte, analiza bacteriologică a sîngelui lui Ricco a relevat existenţa unei infecţii cauzate de o autotransfuzie ratată. Potrivit medicului care i-a salvat viaţa lui Riccardo Ricco în data de 6 februarie, la spitalul din Pavullo, sportivul a mărturisit că şi-a făcut o transfuzie cu propriul sînge, pe care îl păstrase în frigider. Ulterior, Ricco a negat că ar fi spus acest lucru.Riccardo Ricco a fost suspendat, în luna iunie, de federaţia italiană şi de Comitetul Olimpic Italian (CONI) pentru dopaj şi tentativă de dopaj. Suspendarea CONI este valabilă şi în afara Italiei. Sportivul italian, care a mai fost exclus din ciclism 20 de luni pentru dopaj în 2008, riscă o suspendare pe viaţă şi o condamnare de la trei luni pînă la trei ani de închisoare.

Mîndrul Mourinho

 


Fotbalistul echipei Inter Milano, Wesley Sneijder, a declarat într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport că tehnicianul José Mourinho (Real Madrid) regretă incidentul de la Supercupa Spaniei, cu antrenorul secund al Barcelonei, dar nu va mărturisi acest lucru. "El este numărul unu, inclusiv acum, după ultimele incidente petrecute la meciul cu FC Barcelona. Eu îl apăr, la un meci se pot întîmpla multe. Cred că Mourinho regretă incidentul cu Vilanova, dar nu va mărturisi asta niciodată", a spus Sneijder. Tehnicianul echipei Real Madrid, José Mourinho, i-a băgat un deget în ochi antrenorului secund al formaţiei FC Barcelona, Tito Vilanova, la 17 august, după ce, în minutul 90^3 al Supercupei Spaniei, de la gruparea madrilenă au fost eliminaţi doi jucători. Echipa FC Barcelona a cîştigat Supercupa Spaniei, după ce s-a impus în manşa secundă cu formaţia Real Madrid, pe teren propriu, scor 3-2 (2-1). Cele două echipe au remizat în partida tur, la Madrid, scor 2-2.

Vuelta cu ghinion


Rutierul belgian Tom Boonen, victimă a unei căderi în etapa a 15-a a Turului Spaniei, a suferit o fractură de scafoid la mîna stîngă şi a fost nevoit să abandoneze, existînd posibilitatea ca pentru el sezonul să fie încheiat, a anunţat echipa sportivului, Quick Step. Boonen a terminat etapa cîştigată de spaniolul Juan José Cobo la Alto Del Angliru, după care s-a deplasat la un spital din Gijon, unde a fost diagnosticat cu fractură. "Sînt foarte dezamăgit. Pregătirea mea pentru CM de la Copenhaga se desfăşura excelent. Apoi totul s-a năruit în cîteva secunde, în momentul acelei căderi cauzate de o mişcare în plutor", a declarat belgianul.

Mondiale de canotaj în Franţa
Localitatea franceză Aiguebelette a fost aleasă, ieri, să găzduiască ediţia din 2015 a Campionatelor Mondiale de canotaj, primind majoritatea voturilor în cadrul Congresului federaţiei internaţionale, la Bled. Aiguebelette a primit 110 voturi din 140 posibile. Pentru organizarea CM din 2015 au mai candidat Varese (Italia) şi Strathclyde (Marea Britanie).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.