Ultima oră

Scolile de soferi, sub lupa Prefecturii si a Directiei Anticoruptie

Mihaela Beșleagă
31 aug 2011 1204 vizualizări
-refectul a cerut salariatilor Serviciului Public de Permise exigenta si un comportament echidistant fata de viitorii soferi

Prefectul Ion Oprea, alaturi de reprezentantii Directiei Generale Anticoruptie, a avut ieri o întilnire cu reprezentantii scolilor de soferi din judet. Discutiile au vizat atit aspecte referitoare la activitatea scolilor, cit si prevenirea actelor de coruptie la obtinerea permiselor de conducere. La începutul sedintei prefectul a prezentat o situatie a numarului de accidente din judet, acesta considerind ca exista o strinsa legatura între numarul crescut de accidente si cei care obtin permisul de conducere.
Potrivit materialului prezentat, în cursul anului 2010 au fost înregistrate 229 accidente grave soldate cu 56  de persoane decedate, 209 persoane ranite grav si 80 persoane ranite usor. Pe parcursul anului 2011 au fost înregistrate 122 accidente grave soldate cu 20 persoane decedate, 123 ranite grav si 42 ranite usor. ”Aceste rezultate nu trebuie sa ne lase indiferenti, ci trebuie sa ne dea de gindit la ceea ce înseamna pregatirea unui viitor conducator auto, de la sustinerea examenului de intrare într-o scoala si pina la obtinerea permisului de conducere. De aceea va cer sa nu faceti rabat de la calitate, fiindca eu consider ca acela care intra pe portile scolilor trebuie sa-si însuseasca notiunile necesare si sa aiba acele deprinderi si abilitati pentru a conduce în siguranta autovehicule pe drumurile publice. Scolile vor sa aiba cursanti instruiti, care sa obtina corect permisul de conducere, iar noi ne dorim ca pe drumurile publice sa circule soferi bine pregatiti”, a declarat prefectul Oprea. Acesta a cerut salariatilor Serviciului Public de  Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule exigenta si un comportament echidistant fata de cel care sustine proba practica. Oprea a sfatuit cetatenii sa anunte imediat orice act de coruptie, sa nu dea curs eventualelor fapte ilegale si sa înteleaga ca legea îi pedepseste atit pe cei care beneficiaza de un bun ilicit, dar si pe cei care îl ofera. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
bobo, acum 4638 zile, 19 ore, 6 minute, 12 secunde
As vrea sa i intreb pe reprezentanti serviciului de permise cum se face ca cei care sunt semianalfabeti obtin permise de conducere? Vreti si exemple? Sau tot banii vorbesc?
Nu Conteaza , acum 4638 zile, 19 ore, 46 minute, 47 secunde
Mancati *****. La subiectul permisului daca il vrei scoti 300 de eueo din buzunar si il ai. Cum sa ia unu care stie sa mearga permisu cand ele se cumpara mai cv ca painea calda? Dar ce pot spune bine citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.