Ultima oră

Drumuri si poduri distruse, bilantul ploilor din iulie

Mihaela Beșleagă
18 aug 2011 1239 vizualizări
Mai multe drumuri din judet au avut de suferit de pe urma ploilor torentiale cazute în luna iulie.

Ieri, la Prefectura Vrancea, a avut loc sedinta Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, condusa de subprefectul Sorin Hornea. În cadrul acesteia au fost prezentate notele de constatare întocmite de comisiile mixte în urma deplasarii în comunele Andreiasu de Jos, Reghiu, Mera, Brosteni, Vintileasca, Jitia, Chiojdeni si Dumitresti, ca urmare a pagubelor produse de precipitatiile abundente cazute în luna iulie.
La Andreiasu de Jos, în urma viiturii create pe rîul Milcov, au fost rupte apararile de mal din gabioane protejate cu beton si au fost afectate, prin spalarea balastului, drumuri comunale pe 9 km. Si la Reghiu, 17 km de drumuri comunale si satesti au fost afectate prin spalarea balastului si prin formarea de fagase de scurgere. În comuna Mera s-a produs o eroziune pe malul drept al rîului Milcov, în satul Vulcaneasa si s-a reactivat o eroziune tot a aceluiasi mal, în satul Rosioara. Pe DN 2N, la intrare în comuna Jitia, pe rîul Rîmnicul Sarat, s-a produs o eroziune de mal ce a afectat platforma drumului iar în aval s-a reactivat o alunecare de teren ce a afectat, la fel, platforma drumului. Si la Chiojdeni a fost distrusa o lucrare de aparare a malului stîng al rîului Rîmnicul Sarat, si mai multe drumuri comunale si DJ 204L Chiojdeni-Catauti au ramas fara balast. În comuna Dumitresti, pîrîul Motnau a distrus podul Trestia si a afectat podul din punctul Serbanoiu Radu, circulatia rutiera desfasurindu-se în zona pe un singur fir cu mijloace auto de tonaj si gabarit redus. (Mihaela BESLEAGA)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.