Ultima oră

Hotii fura cazanele de tuica din Vrancea de parca ar fi nestemate

Ziarul de Vrancea
1 aug 2011 1068 vizualizări
Acestia au dat spargeri si in citeva crame viticole din zona Cotesti-Cirligele Spargere dupa spargere

Indivizii, printre care unul cu state vechi la politie, au dat spargere dupa spargere, chiar sub nasul politistilor u numai de la Crama “Tatovici”, hotii au furat elemente de inox in valoare de 11.000 de euro pe care le-au vindut pentru 600 de lei
Patru tineri din comuna Cirligele au bagat frica in localnici si in proprietarii de ferme viticole dupa ce au spart casa dupa casa si au furat tot ce au prins. Acestia sint cercetati pentru furt in forma continuata si au ajuns in fata instantei de judecata, fiind acuzati ca au intrat fara voie si in mai multe ferme. Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii vrinceni, sint judecati pentru furt Valentin Bari, 25 ani, Dorinel Ene, 25 de ani, si  Daniel Madalin Sirbu,16 ani, in vreme ce Lucian Milea, 33 de ani, este judecat pe motiv ca a tainuit furturile. Cei patru au reusit sa atraga atentia politistilor dupa ce in Cirligele au fost date mai multe spargeri de la inceputul acestui an. Conform rechizitoriului intocmit de procurorul Lucian Oprisan, totul a inceput in luna februarie cind la Crama de vinificatie “Tatovici”, citiva indivizi necunoscuti au patruns noaptea in cladire si au furat mai multe componente de inox de la linia de vinificatie. Acestia s-au dus apoi in Slobozia Bradului unde au vindut “prada” de 11.000 de euro pentru doar 600 de lei, bani pe care i-au impartit  apoi “frateste”. Procurorii spun ca Lucian Milea i-ar fi ajutat pe ceilalti trei invinuiti sa valorifice bunurile provenite din furtul savirsit la crama “Tatovici”, beneficiind in acelasi timp si de sumele obtinute din vinzarea prazii. Mai mult, acesta a oferit la ancheta declaratii contradictorii si a incercat in citeva rinduri sa retracteze spusele care-l incriminau. Apoi, Valentin Bari a actionat singur, potrivit anchetatorilor. La citeva luni dupa aceasta spargere, in aprilie, nevoia de bani l-a facut pe Bari, spun procurorii in rechizitoriu, sa sustraga un bazin metalic de la fosta ferma “Simionescu”, tot din Cirligele. Dupa ce a sustras bazinul, l-a vindut la un centru de colectare  a deseurilor, unde s-a folosit de un nume fals. Tot in aprilie, Valentin Bari a spart locuinta unui vecin din Cirligele, de unde a sustras un cazan de tuica din cupru. Acesta a vindut”marfa” unui necunoscut cu suma de 200 de lei. In aceeasi luna a mai spart o casa de unde a sustras mai multe bunuri electronice pe care le-a vindut pentru 100 de euro. O luna mai tirziu, Valentin Bari a mai dat o spargere mergind in vizita la un cunoscut. Profitind de lipsa acestuia din camera, a sustras un laptop HP pe care l-a vindut a doua zi in Focsani unui necunoscut cu numai 500 de lei. Inculpatul a mai furat un cazan de tuica tot din Cirligele, pe care l-a vindut pentru 400 de lei.
O sabie, o icoana si o baioneta au fost furate de la o “italianca”
Toate aceste spargeri se dadeau in conditiile in care unii dintre pagubiti au facut carare batuta la politie pentru a le cere oamenilor legii sa stopeze furturile din zona. Ba chiar l-au si indicat pe “seful hotilor”. Mai mult, au aparut informatii potrivit carora liderul bandei, considerat a fi tinarul de 33 de ani, ar fi protejat de politie intrucit ar fi informatorul oamenilor legii. Asa se face ca hotii au actionat nestingheriti in continuare. Stiind ca proprietara unei case este plecata la munca in Italia, Valentin Bari i-a sustras dintr-o casa o sabie, o icoana si o baioneta, precum si alte bunuri. Acestea sint evaluate de partea vatamata la suma de 16.000 de lei. Hotul a facut cadou sabia si baioneta lui Lucian Milea, cumnatul sau, gest care arata ca ceilalti invinuiti il recunosc pe acesta drept lider, iar icoana a vindut-o pentru suma de 400 de lei in Focsani. Tot in luna aprilie, inculpatul Bari a patruns intr-un imobil din Cirligele de unde a furat un alt cazan de tuica din inox pe care l-a vindut tot la un centru de colectare a fierului vechi. Inculpatii din acest dosar sint invinuti pentru infractiunea de furt calificat in forma continuata si sint judecati de magistratii Judecatoriei Focsani. Partile vatamate cer acum sa isi recupereze paguba de peste 66.000 de lei, insa se tem ca vor ramine cu “buza umflata” intrucit hotii pozeaza in oameni saraci. Valentin Bari si minorul Madalin Sirbu sint cercetati in stare de arest, in timp ce “colegii” lor de munca sint inca in libertate. Acestia sint asteptati sa dea declaratii in fata magistratilor pentru a lamuri implicarea in aceste furturi. (A. IVAN, D. CHIRIAC)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.