Ultima oră

Baiatul groparului din Pietroasa, cu gitul in streang la 14 ani

Ziarul de Vrancea
31 iul 2011 2594 vizualizări
Copilul a fost salvat in ultimul moment de mama lui, care l-a stropit cu aghiasma u gestul este pus de anchetatori pe seama teribilismului virstei



Un gest de neexplicat a fost comis de un adolescent din satul Pietroasa, comuna Bolotesti. Sorin O., 14 ani, a incercat sa se sinucida simbata dupa amiaza. Copilul de doar 14 ani a incercat sa isi ia viata si si-a pus streangul de git intr-un nuc din fundul curtii. “Din primele verificari efectuate nu s-a putut stabili un motiv plauzibil al gestului facut de copil. Nu a existat nici o cearta in familie, iar la scoala nu poate avea probleme pentru ca este vacanta. Probabil virsta dificila l-ar fi putut impinge la un asemenea gest. Vom continua cercetarile in zilele urmatoare pentru a stabili cu exactitate ce l-a determinat pe acesta sa faca acest gest”, ne-a spus inspectorul Bogdan Toader, de la Biroul de Presa al IPJ Vrancea. Potrivit politistilor, Sorin a fost gasit de un frate mai mic in momentul in care s-a spinzurat in copac. Alertata de ceilalti copii, mama a taiat funia si a incercat sa il resusciteze pe baiat. Fiind o familie de oameni credinciosi, rudele l-au stropit cu aghiasma. Pustiul a fost preluat de un echipaj al ambulantei si transportat la Spitalul Judetean pentru investigatii, unde ar trebui sa fie consultat si de un psiholog. Medicii de la spital ne-au declarat ca starea copilului este buna.

Tatal sapa gropi, fiul bate clopotul la biserica

Localnicii cred ca totul a fost o greseala a unui copil care nu a intrezarit consecintele. “Sint o familie necajita, cu sapte copii, dar muncitori. Tatal sau este groparul satului. Simbata, baiatul s-a jucat cu surorile sale si cred ca totul a fost o joaca, care se putea termina prost. Copilul a suferit in copilarie un accident rutier si a ramas cu ceva probleme. Norocul a fost ca parintii l-au gasit repede, politia era in zona, iar ambulanta a venit la timp. Acum, copilul este bine”, ne-a spus Stefan Sichin, primarul comunei Bolotesti. Nici parintii nu pot intelege ce s-a intimplat, mai ales ca Sorin este un copil atasat de biserica, ba chiar este cel care trage clopotele pentru a chema credinciosii la liturghie. “Este un copil harnic si cinstit, saritor, care-si ajuta parintii la treaba. Bine ca s-a actionat repede si copilul este in viata. Nu le trebuia lor mormintare. Nici un copil nu merita sa moara”, ne-a spus o vecina a familiei. In urma cu trei luni, o copila de 14 ani din satul Coza, comuna Tulnici, s-a spinzurat de un cires inflorit. Nici pina acum, politistii nu au putut stabili motivele acestui gest extrem. In general, psihiatrii pun aceste gesturi pe seama virstei adolescentei, atunci cind tinerii sint predispusi la sinucideri ce nu pot fi intelese la prima vedere. Psihologii spun ca sinuciderea unui copil este intotdeauna un strigat de ajutor, cel mai bun semn ca un copil are nevoie de mai multa atentie, intelegere si comunicare cu familia. (D. CHIRIAC, E. POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.