Ultima oră

Turul Vrancei

Ziarul de Vrancea
21 iul 2011 552 vizualizări
Firma lui Victor Roman a mai cistigat un contract

SC Sotirex SRL apartinind cunoscutului consilier judetean PSD Victor Roman a mai cistigat un contract pe bani publici. Este vorba de o lucrare de asfaltare a unei strazi din Focsani. Este vorba de strada Moldova, lucrare scoasa la licitatie in luna mai de municipalitate si cistigata la finele lunii trecute de Sotirex. Potrivit anuntului postat pe SEAP, valoarea lucrarii este de 451.849 de lei, fara TVA. Contractul a fost incheiat prin incredintare directa, existind un singur ofertant, adica doar firma alesului PSD. Prin firmele sale apropiate, Victor Roman a reusit sa puna mina pe bani publici, cele mai cunoscute contracte fiind cele de deszapezire a drumurilor judetene, care au o medie de 3,6 milioane de lei anual. (D. G.)


Prevederile Codului Muncii au bagat frica in patroni


Inspectorii de munca au desfasurat in primul semestru sase campanii in domeniul relatiilor de munca. In cazul muncii nedeclarate in spalatorii auto si vulcanizari au fost verificati 12 angajatori cu 54 de salariati, din care cinci lucrau fara acte, fiind aplicate sanctiuni de 15.000 lei. In cadrul campaniei "O zi pe saptamina" au fost depistati nu mai putin de 61 de angajati care lucrau la negru, patronii fiind amendati cu 224.000 lei. Si in domeniul securitatii si sanatatii au fost mai multe campanii ITM. In cadrul unei singure campanii au fost verificati 702 agenti economici cu 4.400 de angajati, fiind constatate peste 1.100 de deficiente. Pentru aceste abateri au fost aplicate 78 de amenzi de 409.000 lei, dar si 900 de avertismente. (S. T.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.