Ultima oră

Patru finantisti au picat proba scrisa

Ziarul de Vrancea
19 iul 2011 1373 vizualizări
Cei 16 candidati pentru posturile alocate functionarilor publici au trebuit sa raspunda unui test grila, in vreme ce pentru personalul contractual s-au elaborat subiecte de sinteza

Angajatii Directiei Finantelor Publice Vrancea au intrat ieri in focurile testarii pentru a ramine in cadrul institutiei. La testarea scrisa s-au prezentat 16 functionari publici si 10 angajati din cadrul personalului contractual. La functionarii publici, lupta se duce pentru 6 posturi. In urma testarii scrise, trei dintre candidati au obtinut mai putin din minimul de 50 de puncte necesar pentru a trece de prima proba. Unul dintre acestia a avut 49 de puncte, adica a fost la un pas de a scapa, iar ceilalti doi 47, respectiv 43. Potrivit regulamentului, cei 16 candidati au trebuit sa raspunda unui test grila, cu 25 de intrebari, fiecare cu trei variante. Numarul maxim de puncte care putea fi obtinut era de 100, insa cel mai bun rezultat a fost de 82 de puncte. In cazul personalului contractual, unde concurenta se duce pentru 7 posturi, proba scrisa a constat in trei intrebari, la care au trebuit sa raspunda detaliat. In urma corectarii, doar un angajat nu a reusit sa obtina mai putin de 50 de puncte din maximul de 100, pentru a trece in etapa urmatoare. Miine va avea loc interviul, in care se va decide cineva va ramine pe cele 13 posturi ramase. La nivelul Finantelor Publice s-a luat decizia reducerii a 24 de posturi, insa 11 au fost "salvate", potrivit directorului Ion Ghionea, deoarece un angajat si-a dat demisia, un birou a fost desfiintat deoarece ramasese fara om, iar patru angajati au iesit la pensie. Alti cinci finantisti au renuntat sa se prezinte la concurs, ceea ce inseamna ca dupa data de 1 august vor parasi institutia, intrucit atunci le expira perioada de preaviz. Noua schema de personal a Directiei de Finante va numara 409 de angajati. La Directia Judeteana de Accize si Operatiuni Vamale Focsani 15 vamesi candideaza pentru sapte posturi vacante. Concursul are loc la Iasi, la Universitaatea de Stiinte Agricole. Spre deosebire de Finante, la Vama proba scrisa se intinde pe parcursul a trei zile. Ieri au candidat noua angajati pentru patru posturi de inspectori vamali. Alti doi vor sustine astazi proba scrisa, iar ceilalti patru miine. (Mihai BOICU)


Testarile politistilor se vor desfasura intre 4-8 august


Incep emotiile pentru 140 de politisti vizati de disponibilizari. Conducerea IPJ Vrancea a decis ca testarile pentru evaluarea lucratorilor sa aiba loc in perioada 4 -8 august. Astfel, vor fi formate sapte comisii care vor evalua lucrarile in urmatoarele centre: Focsani, Adjud, Marasesti, Panciu, Odobesti, Gugesti si Vidra. Aici vor fi examinati politisti de la ordine publica din politiile municipale si orasenesti, dar si lucratori de la Gugesti, Maicanesti, Dumitresti, Tulnici si Vidra. Politistii care nu vor promova testul vor ramine la dispozitia conducerii timp de trei luni, timp in care vor primi doar salariul minim pe economie, dupa care vor fi dati afara. O soarta similara vor avea si politistii care vor decide sa nu se prezinte la test. Cea mai vizata structura din politie este cea de Ordine Publica, acolo unde se si munceste cel mai mult. Exista si servicii care nu sint afectate de disponibilizari, asa cum este cazul la Rutier, Arme sau Investigarea Fraudelor. Alaturi de politisti, pompierii si jandarmii vrinceni au trecut prin astfel de testari. La IJJ Vrancea, 27 de lucratori sint in pericol de a fi dati afara, in vreme ce la pompieri in jur de 20. Sansa lor in acest moment este o actiune in instanta. De altfel, specialistii prevad o avalansa de procese intentate Ministerului de Interne de catre cei ce vor fi disponibilizati. (Dan CHIRIAC)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.